Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: UMN Split LIGA VETERANA: Težak poraz Pralije, Zuje, Marenzija i društva

LIGA VETERANA: Težak poraz Pralije, Zuje, Marenzija i društva

Mornar je preokrenuo utakmicu u korist svoje momčadi, a hrvatski Maldini je bio u svom najboljem izdanju

5. kolo - 1 liga veterana Grada Splita - momci preko 35

JADRANSKO OSIGURANJE - L.C. MONTY PYTHON 3:1

Napokon igrači Tadije Mamića dolaze do punog plijena, iako su imali protiv sebe favoriziranu ekipu Pytonovaca. Lukša Roje je ove sezone u velikoj formi i zarana pogađa mrežu Jurića. Do kraja prvog dijela golgeter Gugić povećava prednost Osiguravatelja. U drugom dijelu veliki broj pokušaja bijelih rezultira golom Veličkovića. Točku na 'i' stavlja oporavljeni Dalibor Janković. Do kraja utakmice veliku pomutnju u obrani bijelih pravi Jure Aljinović serijom driblinga nakon kojih se par puta našao na parketu. U zadnjim sekundama Aljinović nakon dalekometne asistencije vratara Šege s pet metara okrenut leđima golu glavom pokušava prevariti Jurića, ali ovaj ipak brani. 

CROATIA BLIZNA - SPLIT TOMMY 3:2

Rijetko viđena utakmica na Gripama na kraju je golom Denisa Hrabara koji nakon kontre Blizne koristi idealnu priliku i pogađa mrežu iznad glave Uvodića. Od početka su obje ekipe tražile gol više, ali izvrsni vratari rješavali su velike prilike u svoju korist. Nakon jedne izrađene akcije Mateo Delić dodaje do Maksimilijana Vukmana koji ostaje sam na drugoj stativi i dovodi Bliznu u prednost. U istoj minuti filigranski potez Svetina Tomaša Picija, koji sa svoje polovice kroz šumu nogu dodaje do Delića, koji prima balun i kroz noge vratara Tommyja pogađa mrežu. Golu Blizne prethodio je prekršaj nad Tomičićem koji nije sviran, a svi su stali osim Tomaša i Delića.

Poslije gola igrač/voditelj Tommyja Anton Tomkić je tražio pravdu koju nije dobio, ali je dobio suspenziju kao i Nikola Tomičić na zgražanje objektivne splitske publike. U drugom dijelu igrači Tommyja zbijaju redove pa prvo nakon kornera Alain Delpont ostaje sam i pogađa za smanjenje rezultata, da bi u istoj minuti Delpont donio izjednačenje. Opet iz blizine pogađa suprotni kut vratara Jerka Matijaša. Tommy napada, Jakić je u elementu, dribla, asistira i puca, ali Matijaš je čudesan. Na drugoj strani igrači Blizne kontrama dolaze pred vrata Uvodića koji također iskazuje klasu.

Ipak, nemoćan je kod već opisan gola Hrabrog. Do kraja utakmice igra se na jedna vrata i to ona vratara Matijaša. Jedan oštar udarac Roberta Jarnija zaustavlja se u šestercu na ruci beka Blizne, kojom se povećavao volumen tijela, ali sucima su zakazale zviždaljke. U zadnjoj sekundi Jarni s pola igrališta pronalazi rašlje, gol je neminovan, ali odnekud izranja vratar Matijaš i vrhovima prstiju ostavlja sva tri punta na kontu Croatije Blizna. 

ŠIMIĆ DOM - BASIC RASVJETA 1:1

U egal utakmici igrači Bejzika ušli su bez prvog vratara Krivošije, gol su branili više nego uspješno mlađi od braće Bašić i Paun Paunović. Teško je nabrojiti prilike obje ekipe, ali da nije bilo vratara Julija Bradvice teško bi Šimić Dom s Gripa otišao s bodom. Bradvica je prvo neutralizirao špic Mate Bat(is)turine, pa iz rašlji vadi bombu Mile Fradelića, pa volej Huljeva skreće u korner, pa opet Batisturinin prizemni udarac hvata. U kraju prvog dijela Batisturina izvodi aut, balun dolazi do Peze, vratar Bradvica već gleda kako će lako uhvatiti balun i iskreirati kontru, ali Đuričić skreće balun koji ga je prevario. U drugom dijelu nije se puno čekalo na izjednačenje, pred golom Bejzika najbolje se snalazi Ljubičić, koji uspijeva ugurati balun u mrežu.

MICKEY MOUSE FAST FOOD LOZO - VAGABUNDO 0:4

U vječitom derbiju igrači Miki Mausa nasukali su se na Pervanov Vagabudno. Pervanova 'pila naopako' koju tjednima u eter gura alfa i omega Vagabunda i ovaj put je ispilala sve oko sebe, s onom dugogodišnjom pričom o opstanku. Pervan je vrlo lako suspendiranom Mladenu Sokolu gurnuo ulogu favorita, koju je popularni Sole progutao ka' u zadnje vrime rijetko viđeni glamci na Bačvicama. Narančasti otvaraju utakmicu bombom Nenada Pralije, Vedran Ćović nonšalantno paradom brani. Pralija je opet u velikoj prilici kada nakon kornera ostaje sam na petercu, ali kompleks zvan Vedran Ćović tjera ga u ragbijaško pretvaranje u zaštitnu mrežu, Prale se vata za glavu.

Već u prvom iole opasnijem udarcu Vagabundo trese mrežu File Borkovića. Nakon dodavanja Robija Parača, Sina Poljak sa 15 metara plasiranim udarcem pogađa za 1:0, Zuyo Mladinić hvatao se za glavu. Sokol s tribina traži povratak u utakmicu, te sugerira visoki pressing u kojem jedan igrač koji neodoljivo podsjeća na legendu baluna Ivan Parčinu otima balun Grbeši, dodaje iz naftalina izvađenom Vinku Marači koji iz kosa špicom cipele puca, Ćović u padu nogom brani. I Marača se hvatao za glavu. Osvježenje Vagabunda Ivica Grbeša prolazi po terena oštro puca po podu, ali Borković paradom ala Ivan Pudar skreće balun u korner.

Opet je Miki Maus u velikoj prilici Prale je ispremiješao tri igrača Vagabunda, na drugoj stativi je sam Zlatko Vidan, ali Pralija puca iz mrtvog kuta, Vidan se hvatao za glavu. Kakav potez Parača, sa sredine polovine Miki Mausa kroz šumu nogu pronalazi Đogaša koji iz prve puca, Borković je na mjestu. Igrači Vagabunda njuše veliku partiju pa već počinju sa cirkusom kojeg započinje Đogaš pokušavajući petom izigrati obranu narančastih. Drugi dio otvara se velikom šansom Vagabunda, akciju započinje Galić, dodaje do Grbeše koji petom ostavlja balun Božikoviću gdje potonji igrač špicom pokušava nadmudriti Borkovića, ali ne ide. Borković je opet u elementu kada lako brani oštar udarac Ferića. Gol je za Vagabundo, Marenzi iz auta dodaje balun protivničkim igračima gdje se najbolje snalazi Ivica Žuljević i neometan ostaje sam pred Borkovića koji ovaj put nije ima ni minimum šanse.

Ovaj put za glavu se hvatao onaj igrač koji neodoljivo podsjeća na Ivana Parčinu. Opet je Vinko Marača u velikoj prilici, sam je doduše iz kosa pred Ćovićem, ali balun neće u mrežu. Umjesto smanjenja igrači Miki Mausa primaju novi gol, Ćović dalekometno pronalazi Ferića, koji s aut crte pogađa suprotnu stranu Borkovića. Od narančastih se više nitko nije hvatao za glavu. Za katastofu narančastih pobrinuo se Žuljević, kada je nesebično proigran od Božikovića ostao sam na prazna vrata. Do kraja utakmice Pralija stiže špicom za malo promašiti vrata Ćovića, zatim idealno uposliti Vidana na par metara od gola, gdje Vidan promašuje za njega nemoguće, te na kraju iz slobodnjaka ponuditi publici da se uz ovacije poklone vrataru Ćoviću.

GRAD SPLIT G. K. GRAD - FIRULE 1967 3:2

Opet veliki preokret u režiji Ivice Mornara, kada je s dva gola u istoj minuti okrenuo utakmicu u korist Grada Splita. Prvo Luka Aničić nakon tri velike prilike uspijeva matirati Lučeva. Preokret za žute nudi Tomislav Vlastelica, da bi već u sljedećoj akciji radost Ivanku Gali donio Mario Kalebić. Gale je već počeo kalkulirati s tri boda, ali onda se ukazao Moka Mornar, te gurnuo Galu u tjeskobnu noć s utorka na srijedu.

KONOBA ZENTA - PODSTRANA 2:4

Kada su prije utakmice na tribinama Gripa oni bez dana izostanka dokazima (zapisnik utakmice Podstrana –Miki Maus 4:4) potvrdili Ivici Vilenici Gumi da je Tomo Buljan opet u velikoj golgeterskoj formi, skoro najbolji trener na Gripama samo se zajapurio i odmah mu je dodatno proradio giht. Uvatila ga je neka malodušnost, gdje je spominjao ispadanje iz lige. Prisutni su ga tješili da je bolji od Miki Mausa i Firula kojima svi predviđaju dogodine borbu za naslov prvaka. U utakmici u terminu Lige prvaka, koju je malo tko stigao odgledati, rapsodiju Podstrane golovima otvaraju Tomislav Buljan i Romeo Perišić, kada je Boris Odak u drugom dijelu povećao prednost Podstrane i oni rijetki gledatelji su napustili Gripe. Alen Kovačević vraća nekakvu šansu za povratak u utakmicu, ali sve sumnje u konačan rezultat otklanja novim golom Odak. Do kraja utakmice nesuđeno pojačanje D-Projekta Marić-Banje ušminkava rezultat.

5. kolo - 2 liga veterana Grada Splita - momci preko 35

SUN CITY RENT A CAR - ISSA CAFFE BAR KAŠTELET 5:2

Nova metla pulena Ivana Petrušića, ovaj put teško je stradala Issa. U prvom dijelu prvo ime SunCityRentaCara Josip Čagalj s dva gola je najavio svoj dan, Koščina stiže smanjiti prednost SunCityRentaCara. U drugom dijelu golovima Novakovića, Šimića i Marija Uvodića SunCityRentaCar ide do nedostižne petarde. Na kraju Koščina drugim golom može bit zadovoljan svojim nastupom.

AZ 07 - KLJACI 1:1

Pravo je čudo da pored toliko šansi utakmica završi 1:1. Na vratima Kljaka briljirao je vratar Ivan Miljak, osim kod šuta Vrkića koji s velike udaljenosti postiže gol koji ide na dušu spomenutom vrataru. Nakon mali milijun šansi Kljacima bod donosi Damir Buzov.

SPLITSKA BANKA - PUSD 1:2

U derbiju kola igrači Željka Bratića odlaze na šank jednog poznatog kafića punog plijena. Nekada moćni golgeter Ivica Delić nakon dugog posta ala' Mario Mandžukić dva puta iz dvije kontre trese mrežu inače solidnog Mlačića. Na drugog strani sve vedete Bankara ukočio je hrvatski Maldini Tomislav Nakić koji igra kao nekada u dresu Istre i Croatije. U Croatiji mu je iza leđa branku čuvao Dražen Ladić, a na Gripama to izvrsno radi Damir Biočić Bronić. Pored popularnog Nakića igrači bankara izgledali su kao veliši iz obližnjeg dječjeg vrtića. Čudesni Tomislav Nakić osim što je u obrani odigrao poput Maldinija, u napadu stiže i asistirati i stavljati na muke protivničke vratare.

Kada je ipak u jednom trenutku Ante Karanušić petom iz mrtvog kuta matirao Bronića, popularni Nakić je pogledom dugo fiksirao svoga vratara kojemu je bilo neugodno nakon primljenog gola. Činilo se da će podjela bodova biti neminovna, ali Tomislav Nakić oduzima jednu loptu 'bankara', povlači kontru i asistira do već spomenutog Delića kojemu nije bilo teško gurnuti balun u mrežu.

Poslije utakmice jedan poznati menadžer inzistirao je na doping testu Tomislava Nakića, jer se nakon njegove izvedbe opravdano sumnjalo na ono zbog čega su olimpijci iz Rusije preskočili Olimpijske igre. Nakić je brzopotezno napustio dvoranu Gripe i tako nije stiga' dat uzorak na kontrolu. Da ne zaboravimo, manager Tomislava Nakića, Tomo Nakić zvao nas je jedno desetak puta i slao SMS-ove poslije utakmice protiv 80-tih (0:0) i pitao da zašto nismo spomenuli kako je njegov pulen Tomislav prodao lažnjak Jozi Čubiću di je popularni Ćube obrisao parket, a Tomislav ljevicom naciljao stativu. I još je rekao 'ko te plaća da ne pišeš ništa o mom pulenu'. 

POLIKLINIKA MATULIĆ - OSANDESETE MALA KAVANA 4:0

Nova velika partija Poliklinike protiv neprepoznatljivo loših 80-tih. Opet je Lulić postigao gol, Mate Gudelj dva puta dok je četvrti gol djelo Olivera Jurina. Poslije utakmice zvao nas je voditelj 80-tih Boško Špar i rekao da kad njega nema (morao je hitno u Hercegovinu) 80-te su smiješna ekipa i nisu napravili niti jednu šansu. Boško navodno već ima ponudu jednog prvoligaša, dva drugoligaša i cijele treće lige da preuzme njihovu klupu, ali da neće moći tek tako prekinuti druženje sa 80-tima jer su, prema njegovim riječima, izvan terena 80-e super klapa za pojist i popit. Kad smo mu rekli da jedan te isti voditelj može voditi po jednu ekipu iz svih liga, nije vjerovao jer ako je tako moći će istovremeno voditi po jednu ekipu u svakoj ligi.

MIKROFON - ELEKTRODALMACIJA 3:1

Mikrofon iz kola u kolo ide prema vrhu, ovaj put matirali su Elektrodalmaciju vodeću ekipu lige. Mikrofon otvara s dva pokušaja Stanislava Solde, koje u oba navrata vratar Ante Runac efektnim paradama rješava u svoju korist. Agilni Soldo duplim pasom dolazi u šesterac Elektrodalmacije, idealno poslužuje Jurlina koji promašuje cijeli balun. Soldo je opet opasan, suci ne sviraju čisti prekršaj nad glavnim igračem Elektrodalmacije Romeom Jovićem, svi staju, osim Solde koji oštrim udarcem po zemlji zamalo promašuje vrata. Napokon i Jović dolazi do daha prolazi dva igrača, te sa strane puca po golu, vratar Ivan Triva brani.

Igrači Elektrodalmacije nemaju rješenja za Soldu koji opet asistira, ovaj put Radanoviću, koji prebacuje branku. Soldo je u velikoj prilici kada mu Radanović dodaje na pet metara od gola, ali padom u noge vratar Runac spašava siguran gol. Slobodan je udarac za Mikrofon iz kosa s nekih 10-ak metara, balun uzima Leo Perić, oštro puca po sredini branke, gdje vratar Runac loše reagira i balun prelazi crtu. Igrači Elektrodalmacije stihijski jurišaju na vrata Trive, da bi iz tih pokušaja igrači Mikrofona složili kontru preko Radanovića, koji s nekih 10-ak metara pogađa mrežu Runca.

Mikrofon ima dvije akumulacije u kojima Vojko Kliškić pogađa Runca dok udarac Lea Perića odsjeda na prečki. Početkom drugog dijela Elektrodalmacija dominira terenom, te udarcima Jovića i Lapende pokušavaju doći do gola, ali vratar Triva je nesavladiv. I dok Elektrodalmacija srlja, Mikrofon preko Solde dolazi pred Runca koji padom u noge spašava svoja vrata. Mikrofon dolazi do trećeg gola remek djelom Lea Perića, koji fintom u kojoj šjolom cipele rola balun pored Jovića, dolazi pred Runca i zakucava balun u rašlje. Jednog od najboljih igrača lige Romea Jovića ne ide gol, pokušava iz svih pozicija, punom nogom špicem, ostaje sam pred vratarom Mikrofona, ali sve šanse odlaze u vjetar. Napokon iz akumulacije Jović uspijeva prevariti Trivu za konačnih 3:1.

KONTRA - ANTONICA 2:1

Kasno navečer u derbiju začelja napokon je Kontra uspila doć do bodova.


Vaša reakcija na temu