Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić PRIČA DARIJA MARINOVIĆA: Bio je jako dobar i u velikom nogometu, a sa Splitom već ima dva naslova prvaka

PRIČA DARIJA MARINOVIĆA: Bio je jako dobar i u velikom nogometu, a sa Splitom već ima dva naslova prvaka

U Kuvajtu, daleko od očiju javnosti, zadržao se do ljeta 2015. kada je otišao u Španjolsku

Dubrovnik, Zagreb, Split, Mishref, Murcia i opet Split. To je put hrvatskog malonogometnog futsal majstora Darija Marinovića. Ovaj 28-godišnjak prije nekoliko je dana dogovorio dolazak u Split, a pravo nastupa steći će početkom iduće godine.

Dario Marinović, kao i većina igrača futsala, svoj je put započeo na velikom terenu. No, za razliku od većine on je i tamo bio dobar. Marinović je igrao za dubrovački GOŠK, a već sa 17 godina privukao je interes inozemnih klubova. Apetiti GOŠK-a nisu bili mali, te je Marinović ostao u klubu iz Dubrovnika. No, ne zadugo. Vrlo brzo stigla je ponuda sa Šubićevca, u svoje ga je redove želio dovesti Šibenik. Čelnici GOŠK-a tražili su velik novac za odštetu, slučaj je završen Marinovićevom suspenzijom, a on je odlučio reći dosta. Prebacio se na manji teren, GOŠK je zamijenio Squareom. 

- Nije to baš bila zdrava sredina. Više ljudi gledaju osobni interes, nema nekoga da vam želi dobro. Htjeli bi da igrate besplatno, a kada je došla ponuda Šibenika tražili su veliku odštetu - objasnio je Marinović jednom zgodom svoj odlazak sa nogometnog terena.

Vrlo brzo igrama u Squareu privukao je interes raznih klubova, a već 2009. otišao je u zagrebački Nacional. U Zagrebu se zadržao godinu i pol, a onda je na zimu 2010. nakon sukoba da trenerom Tiagom Polidom stigao u Split. Tadašnji Brodosplit Inženjering. U Splitu se zadržao dvije i pol godine, a sa 'inženjerima' je u to vrijeme osvojio dva prvenstva i dva kupa. Zanimljivo je da je posljednji naslov Splita baš iz 2012., posljednje sezone u kojoj je Marinović igrao u Hrvatskoj. U ljeto 2012. bio je blizu prelaska u Rieti, tadašnjeg talijanskog drugoligaša, no zov novca odveo ga je u Kuvajt, točnije u Al Yarmouk.

- Imao san ponudu iz Italije koju nisam prihvatio jer su nama sportašima financije bitna stvar. Kad si već daleko od doma bitno je da možeš pristojno živjeti. 

U Kuvajtu, daleko od očiju javnosti, zadržao se do ljeta 2015. kada je otišao u Španjolsku. Njegov novi klub postala je El Pozo Murcia. U Murciji je igrao vrlo dobro, osvojio je tri trofeja (superkup i dva Kupa kralja). Prije godinu i pol dana produžen mu je ugovor, a onda prije mjesec dana šok. Iz kluba je objavljeno da ne računaju na Marinovića. Iako je s Murcijom imao ugovor do ljeta 2019. bilo je jasno da za njega budućnosti nema.

Odluka o promjeni sredine nije bila lagana. Imao je poziv nekoliko inozemnih klubova, zvao ga je i Square, no izabrao je Split. Odabrao je klub s kojim je 2012. osvojio posljednji naslov prvaka Hrvatske. Upravo je te godine na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj vodio reprezentaciju do polufinala te je osvojio srebrnu kopačku zabivši pet pogodaka. Od Nove godine Marinović će opet biti na hrvatskim parketima, a Split je njegovim dovođenjem jasno iskazao visoke ambicije.

Vaša reakcija na temu