Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ronald Koeman: Manchester City, Hajduk i Chelsea, imamo tri teška gostovanja u sedam dana, ali to je i veliki izazov

Ronald Koeman: Manchester City, Hajduk i Chelsea, imamo tri teška gostovanja u sedam dana, ali to je i veliki izazov

Večeras igraju City - Everton, a klub iz Manchestera je ovog ljeta potrošio 200 milijuna funti!

Everton večeras čeka vjerojatno jedno od najtežih gostovanja u Europi u ovom trenutku. Između dva ogleda s Hajdukom momčad Ronalda Koemana u 21 sat uz prijenos na Sportklubu 1 gostuje na Etihadu kod Manchester Cityja. Ako se za Koemana može reći da je ovog ljeta odriješio kesu potrošivši više od 140 milijuna funti za pojačanja, što onda reći za Pepa Guardiolu koji je (dosad) potrošio 200 milijuna funti! U City su tako stigli Bernardo Silva i Benjamin Mendy iz Monaca, Kyle Walker iz Tottenhama, vratar Ederson iz Benfice te Danilo iz Reala koji je bio najeftiniji sa 26.5 milijuna funti. 

- Znamo da u sljedećih sedam dana imamo tri teške gostujuće utakmice (City, Hajduk i Chelsea nap.a), ali to je za nas velik izazov - rekao je Koeman, a zatim se dotakao činjenice da njegova momčad u prve četiri službene utakmice (dva puta Ružomberok, Stoke i Hajduk) ove sezone nije primila pogodak.

- Neće biti lako na Etihadu sačuvati svoju mrežu. Znamo da smo kvalitetni u obrambenom dijelu, ali ključ će biti da budemo dobri kada u trenucima kada dođemo do lopte.

Koeman i Guardiola poznaju se iz dana kada su zajedno nosili dres Barcelone i otada su ostali jako dobri prijatelji. Upravo je Koeman prošle sezone nanio jedan od najtežih poraza Guardioli, u siječnju je na Goodisonu bilo 4:0 za Everton. Bila je to najveća pobjeda Evertona protiv Cityja, a bio je to i najteži poraz Guardiole u prvenstvenim susretima. 

No, statistika Evertonu ne ide u prilog. City je neporažen u posljednjih sedam domaćih ogleda sa Evertonom. Posljednju pobjedu na gostovanju kod Cityja 'karamele' su ostvarile u prosincu 2010. Tada je bilo 2:1,  a od Evertonovih današnjih igrača taj ogled pamte trojica. Leighton Baines zabio je pogodak, a igrali su još Phil Jagielka i Seamus Coleman

Zanimljivo je i da je Everton posljednju premierligašku pobjedu ostvario još u siječnju ove godine, kada su savladali Crystal Palace. Wayne Rooney pak večeras ima priliku postići svoj 200. pogodak  u Premiershipu i postati drugi igrač kojem je to uspjelo. Prvi je naravno, Alan Shearer.

Engleski mediji najavljuju da bi svoju priliku u večerašnjem meču mogao dobiti i Gylfi Sigurdsson, najskuplje pojačanje Evertona ovog ljeta. Sigurdsson je predstavljen na Goodisonu prije ogleda sa Hajdukom, a iako nije dugo s momčadi mogao bi participirati u određenom dijelu susreta. Uostalom, Everton ga je stavio i na UEFA listu te on može igrati na Poljudu.

Vaša reakcija na temu