Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SKUPINA C: Francuska je u Rusiju stigla s velikim očekivanjima

SKUPINA C: Francuska je u Rusiju stigla s velikim očekivanjima

Danska još uvijek traži prvi prolazak grupne faze

Mnogi su skloni reći jedna od najjačih skupina na Mundijalu. Jedan izraziti favorit (Francuska), dvojac neugodnih (Danska i Peru), te Australija iako nominalno najlošija nije za podcijeniti. 

Francuska je u Rusiju stigla s velikim očekivanjima. Momčad koju vodi Didier Deschamps posjeduje ogromnu kvalitetu. Griezmann, Mbappe, Pogba, Dembele, Lemar, Matuidi, Varane... Deschampsu nije bilo lako skresati popis na 23 imena. Tako su van igre ostali Lacazette, Benzema, Martial, Coman, Rabiot, Digne, Kurzawa, Debuchy... Mladi i željni pravog rezultata, Francuzi su spremni za velike stvari.

Danska je trenutno prema FIFA-inoj ljestvici 12. reprezentacija svijeta. Od 23 igrača samo trojica igraju u domaćoj ligi. Glavna zvijezda je veznjak Tottenhama Christian Eriksen, tu su još potentni mladići poput Poulsena iz Leipziga, Christensena iz Chelseaja te Dolberga iz Ajaxa. Na vratima je Kasper Schmeichel, a obranom komandira iskusni Simon Kjaer. Ovo im je peti nastup na SP-u i još uvijek traže prvi prolazak grupne faze.

Peti nastup u Rusiji će ubilježiti i Peru. Momčad koju vodi Argentinac Ricardo Gareca do Rusije je stigla iznenadivši dobrim nastupima u južnoameričkim kvalifikacijama. Iza sebe su ostavili jaki Čile, a u dodatnim kvalifikacijama izbacili su Novi Zeland. Udarne igle su napadači Paulo Guerrero i Jefferson Farfan. Upravo je oko Guerrerovog nastupa bilo dosta neizvjesnosti. On je prvotno kažnjen sa 14 mjeseci zabrane igranja zbog korištenja kokaina. Branio se da mu je podmetnut u čaj, a na koncu je sud u Švicarskoj (CAS) donio odluku da Guerrero može igrati. Peru je slavio u pet od posljednjih šest prijateljskih dvoboja, a koliko mogu biti neugodni na svojoj je koži osjetila i Hrvatska.

Australija posljednjih godina igra u azijskim kvalifikacijama, no unatoč jačoj konkurenciji i dalje su sudionici najveće nogometne smotre. U dodatnim su kvalifikacijama bili bolji od Hondurasa (0:0, 3:1). Najveća zvijezda je 39-godišnji Tim Cahill, uz njega treba istaknuti Milu Jedinaka te Toma Rogica iz Celtica. Prije 12 godina na SP-u u Njemačkoj jedini su put (u grupi sa Hrvatskom) uspjeli proći u nokaut fazu. 

Prema kladionicama dalje idu Francuska i Danska, dok će Peru i Australija nakon prvog kruga kući.

SKUPINA A: Ovo je najlošija grupa Mundijala, a favorit je Urugvaj

SKUPINA B: Španjolska i Portugal su među favoritima za naslov, ali ni Maroko i Iran nisu naivni  

Vaša reakcija na temu