Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sutra se održava Splitski polumaraton, a mi smo već proglasili pobjednika

Sutra se održava Splitski polumaraton, a mi smo već proglasili pobjednika

Jakov Vlastelica će trčati utrku u čast svog prijatelja Žana Ojdanića

Više od 1600 natjecatelja trčat će u nedjelju ujutro Splitski polumaraton, a mi bismo i prije samog starta izdvojili jednog trkača, odnosno jednu priču koja je za nas pobjednička, bez obzira na redoslijed ulaska kroz ciljnu ravninu. Jakov Vlastelica Đala, momak koji je čudom preživio pad s padobranom u svibnju 2015., sutra će trčati u spomen na svog prijatelja Žana Ojdanića koji je poginuo u travnju prošle godine nakon padobranskog skoka.

Njihovi životi su se isprepleli na nevjerojatan način, kroz Torcidu i padobranstvo, a na koncu i kroz nesreće prilikom skokova. Nakon što se Đali na Žnjanu zapetljao padobran, Žan je bio uz njega na teškom putu oporavka, a onda mu je pred očima sudbina odnijela prijatelja na sinjskom hipodromu. Sutra će stoga trčati za Žana i njegovu obitelj...

Đala je sličnu emotivnu gestu napravio i tijekom polumaratona prošle godine, kada je istrčao cijelu dionicu u znak potpore Pavi Hađiji, torcidašu iz Mokošice koji je nakon automobilske nesreće ostao u kolicima. S natpisom 'Jakov 1950' na prsima, Đala je protrčao kroz cilj s bakljom u ruci. Bio je to nevjerojatan pothvat, s obzirom da je samo prije osam mjeseci bilo upitno hoće li uopće preživjeti teško ozljeđivanje glave, nije se znalo hoće li moći hodati, a teži napori nisu dolazili u obzir...

Prošle godine je na poljudskom sjeveru bio izvješen transparent 'Svi za Pava', a sutra će trkači na tartanu osjetiti dio stadionske atmosfere jer će se sa zvučnika čuti pjesme 'Ako umren umotan u bilo' i 'Dalmatinac sam' u izvedbi navijača.

Dodajmo da je i službeni Hajduk dao podršku 17. Splitskom polumaratonu, tako da će se prvotimci naći na startu i cilju trke. Na Rivi će, dodajmo, biti i štand za učlanjivanje u klub, tako da ovaj događaj, slobodno možemo reći, ima hajdučki pečat uz jaku emotivnu poruku jednog torcidaša.

Vaša reakcija na temu