Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Tihomir Bulat je prvi trener vratara u Hrvatskoj s vratarskom UEFA A licencom!

Tihomir Bulat je prvi trener vratara u Hrvatskoj s vratarskom UEFA A licencom!

Tri sata je ukupno trajao ispit u Parku mladeži kojega je jedan od najcjenjenijih trenera golmana uspješno položio

Tihomir Bulat jučer je postao prvi trener vratara u Hrvatskoj s posebnom vratarskom UEFA A licencom. Bulat je u posljednjih godinu dana prvi ispunio sve uvjete za izlazak na ispit, gdje je pred komisijom od 15.30 do 18.30 sati polagao teoretski i praktično.

Uz posebnog izaslanika UEFA-e, koji je stigao iz Belgije, ispitivači su bili još Vatroslav Mihačić, Boris Kubla, Zdravko Marić i Miroslav Žitnjak, a Bulat im je pokazivao kako se vratar treba ponašati pri tranziciji iz faze napada u obranu. Na terenu je bila cijela prva momčad Splita, pa je Bulat imao dosta zahtjevan zadatak.

Dodajmo još kako Bulat i inače već dugo kotira kao jedan od najboljih trenera vratara, gdje je proteklih sezona najveća muka bila izabrati hoće li prvi golman biti Zagorac ili Vuković, s obzirom da su baš čuvari mreže, ukupno gledajući, svih ovih godina bili najstabilnija karika u momčadi. Danas Vuković brani za Balikesirskor, a Zagorac za Lokomotivu, dok mrežu 'crvenih' jako dobro čuva Tomislav Duka.

Među trenerima vratara koji su stekli pravo polaganja za posebnu UEFA A licencu su još Balić, Roguljić, Bikić, Žganjer, Klafurić, Malovan, Šušnjara, Čavlina, Jozić... Bulat je, eto, probio led, a vidjet ćemo kako će proći ostali iz jako male grupe trenera koji su uopće stigli do ove faze školovanja.  

  

Vaša reakcija na temu