Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZLATKO DALIĆ O TJERANJU KALINIĆA: Jednako bih postupio da su u pitanju bili Mandžukić ili Modrić

ZLATKO DALIĆ O TJERANJU KALINIĆA: Jednako bih postupio da su u pitanju bili Mandžukić ili Modrić

Čim uđeš u takav kompromis, onda ti nisi gazda svlačionice i ne vladaš situacijom

Na Weekend Media Festivalu u Rovinju je izbornik Zlatko Dalić još jednom objasnio kako se osjećao nakon što je morao otjerati Nikolu Kalinića tijekom SP-a u Rusiji... 

- Mislim da je to bio moj poraz jer nisam uspio uvjeriti jednog čovjeka u svoju ideju, svoje poštene namjere i žao mi je da je tako ispalo. Čovjek mora dobijeti odluku i presjeći jer da se tako nešto nastavilo, mi ne bismo napravili ovaj rezultat. Nekad život zahtijeva odluke koje nisu jednostavne.Nisam ni ponosan ni sretan zbog toga - kazao je Dalić.

Voditelj Ivica Blažičko je potom ispričao zgodu Dalićeva učitelja Miroslava Ćire Blaževića sa SP-a u Francuskoj. Netko je napucao jednu loptu, a Ćiro se izderao: 'Tko je to napravio!!!?'. Javio se Boban, na što je Ćiro reagirao: 'A tko ti je dodao'. Štimac je rekao: 'Ja', da bi Ćiro opet pitao tko je njemu dodao. Kad je čuo da je to Krpan, onda se na njega izderao i prebrojio mu sve po spisku.

Bio je to uvod u pitanje bi li Dalić isto napravio da su umjesto Kalinića u pitanju bili Mandžukić ili Modrić.

- Bilo tko da je bio u toj situaciji - mora otići. Ako ćemo raditi selekciju po sistemu 'on može, on ne može', onda je to problem. Čim uđeš u takav kompromis, onda ti nisi gazda svlačionice i ne vladaš situacijom. Ćiro je imao drugačiji način rada. Ja nisam napravio šou, nego sam htio to što brže, bezbolnije i tiše napraviti. I mislim da je to primjerenije za ovo vrijeme.

Spomenuto je i to da su Ćorluka i Badelj potpuno potisnuli vlastiti ego.

- Ja sam se njima zahvalio. Razgovarao sam osobno s obojicom, kazao im što je moja ideja i vizija. Ćorluka je čak bio dokapetan, ali objasnio sam mu da Lovren i Vida igraju dobro. Njih dvojica su pokazali kako se treba ponašati, bili su pravi profesionalci. Tri sastanka sam održao na temu da 23. igrač mora biti kao prvi jer bez toga nećemo ništa napraviti.

Vaša reakcija na temu