Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Njemačka u ožujku planira ukinuti većinu mjera

Njemačka u ožujku planira ukinuti većinu mjera

Na snazi bi trebalo ostati nošenje maski

Njemački kancelar Olaf Scholz i čelnici saveznih država trebali bi se sastati u srijedu kako bi razgovarali o mogućim ublažavanjima covid mjera. Savezne države razmatraju plan popuštanja u tri faze do 20. ožujka. 

- Do početka proljeća, 20. ožujka, većina mjera koje sada ograničavaju društveni, kulturni i gospodarski život Nijemaca trebala bi se postupno povući - stoji u nacrtu, prenosi Die Welt.

Među mogućim koracima je ukidanje covid potvrda za ulazak u trgovine, stoji u nacrtu pripremljenom za sastanak u koji je uvid imao Reuters. Nacrt je također uključivao planove za povećanje broja osoba koje su dopuštene na privatnim okupljanjima u zatvorenom prostoru na 20 ako su svi cijepljeni.

U drugoj fazi ublažavanja, noćni klubovi bi se mogli ponovno otvoriti, a necijepljenim Nijemcima će biti dopušten ulazak u restorane od 4. ožujka, stoji u nacrtu. Zahtjev za nošenje maski u zatvorenom prostoru i u javnom prijevozu trebao bi ostati na snazi.

Njemački stručni panel rekao je u nedjelju da vlada treba postaviti planove za ublažavanje ograničenja, s obzirom na to da se očekuje da će se trenutni val zaraza splasnuti u narednim tjednima, ali je upozorio na prerano popuštanje ograničenja.

- Zahvaljujući blažem tijeku bolesti, ulazimo u novu fazu pandemije, koja otvara izglede za postupno otvaranje - rekao je za Welt Hendrik Wuest, premijer najmnogoljudnije njemačke države Sjeverna Rajna-Vestfalija.

Ministar financija Christian Lindner također je pozvao savezne i državne vlade da odluče o sveobuhvatnom popuštanju na svom sastanku u srijedu, dodajući da nakon toga mora postojati 'primjetna razlika u svakodnevnom životu', prenosi Index.

Vaša reakcija na temu