Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Petogodišnja djevojčica iz Njemačke, žrtva trgovine ljudima, pronađena na granici BiH

Petogodišnja djevojčica iz Njemačke, žrtva trgovine ljudima, pronađena na granici BiH

'Poduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci'

U autobusu na graničnom prijelazu Brod bosanskohercegovačka policija identificirala je petogodišnju djevojčicu iz Njemačke, žrtvu međunarodne trgovine ljudima, priopćili su iz Tužilaštva BiH.

'Tužitelj iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u suradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobusne linije na graničnom prijelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identificirali žrtvu međunarodne trgovine ljudima', poručili su.

'Poduzimamo aktivnosti da bismo je vratili majci'

Djevojčica je u pratnji stranog državljanina putovala redovnom autobusnom linijom. On je po nalogu tužitelja zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, a ona smještena u sigurnu kuću.

'Navedena djevojčica nalazi se u bazi osoba za kojima tragaju međunarodne institucije te je tužitelj u stalnoj komunikaciji s nadležnim tužiteljstvom i policijom u Wiesbadenu u Njemačkoj. Poduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci', poručili su iz Tužilaštva.

Vaša reakcija na temu