Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BORBA NA ŽIVOT I SMRT U KAŠTELIMA 'Držala sam nož da me ne probode u srce, krenuo je na grkljan pa sam zagrizla oštricu'

BORBA NA ŽIVOT I SMRT U KAŠTELIMA 'Držala sam nož da me ne probode u srce, krenuo je na grkljan pa sam zagrizla oštricu'

Petar Dukarić bivšu je partnericu 15 puta zarezao i ubo nožem po glavi, prsima i rukama

Dramatičnim svjedočenjem žrtve otpočelo je danas suđenje Petru Dukariću, bivšem pripadniku Tigrova, poznatom po antiratnom plakatu i fotografiji koja je snimljena na ratištu na Banovini 1991. godine.

Dukarić je prošlo ljeto napao bivšu partnericu u njenom stanu u Kaštelima. U pet sati ujutro otključao je vrata i kazao joj: 'Tiho, tiho, nema ti spasa.' Nožem joj je nanio 15 ubodnih i reznih rana po glavi, prsima i rukama. Ženu je ostavio u lokvi krvi. 'Eto, sad si gotova. Sada ti nitko ne može pomoći', navodi se u optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

Dukarić je pobjegao, no uhićen je istog dana na sjeveru Hrvatske i optužen za pokušaj ubojstva. Ne smatra se krivim.

Žrtva ima traume. Sutkinja Ivona Rupić navela je da ne može ne dati iskaz u prisutnosti Dukarića jer joj je psihijatar preporučio da se ne sreće s njim. Tako je i napravljeno. Dukarića su najprije odveli iz sudnice, no vratili su ga kako bi mu se omogućilo da postavi koje pitanje.

'Krv je šikljala na sve strane'

U stanu u Kaštelima u ranim jutarnjim satima 25. srpnja 2018. vodila se prava borba na život i smrt.

'Osjećala sam strah i nemir da će se nešto dogoditi. Sve sam zaključala i zaspala oko 23 sata.  Probudila sam se oko 4.50, krenula u kupaonicu. Vidjela sam sjenu. U hodniku sam čula neku trku i otključavanje ulaznih vrata. Dukarić je ušao s bocom votke koja je bila napunjena sa šljivovicom iz bara. 'Kako si ušao? Što radiš ovdje', pitala sam ga, a on je stavio kažiprst na usta. Uhvatio me oko vrata, vidjela sam odsjaj oštrice noža. 'Tiho, tiho, nema ti spasa', rekao je. Osjetila sam snažnu želju da se otrgnem. Vikala sam, zvala susjede. Pogledom sam pratila nož. Izmicala sam se. Odgurnula sam ga, ali nisam uspjela pobjeći. Zabio mi je nož u srce. Uhvatila sam oštricu da ne ubode dublje. Htio me ubosti u grkljan, zubima sam zagrizla oštricu. Nožem me izrezao po dojci i ramenu. Krv je šikljala na sve strane, a ja sam unatoč svim ozljedama stajala na nogama. Čula sam korake u stanu iznad. Ubo me zadnji put u lopaticu. 'Eto, sad si gotova. Sad ti više nitko ne može pomoći', rekao je i pobjegao. Uzeo mi je i mobitel koji sam ostavila na krevetu. Milijun posto je bio u stanu prije no što me je napao. Stavila sam jastuk na ranu kako bi usporila krvarenje. 'Ubio me, ovo neću preživjeti', rekla sam. Osjetila sam malu snagu, legla sam i razmišljala o životu i smrti. Bila sam bespomoćna', navela je žrtva u svom iskazu.


Prebačena je u KBC Split. Zatražila je zaštitu policije jer je osjetila prisutnost Dukarića. On je u to vrijeme zaista bio u istoj bolnici na Odjelu psihijatrije.

'U stanu je bila hladna i monstruozna tišina za vrijeme napada. Strah me je kada izađe na slobodu. Ne tražim ništa od njega, samo da je dalje od mene', kazala je oštećena.

'On je mudrica i manipulator'

Sutkinju je zanimalo koliko je trajao napad.

'Meni cijelu vječnost. Nisam kod njega osjetila zadah. Sva osjetila su mu bila uperena na nož kako bi spasila život. Gurnuo me na kuhinjski ormar. Nisam imala kamo. Odrezala sam sebi dva prsta kada sam uhvatila nož da me ne ubode dublje. Dukarić je pio, ali nikada nije bio u stanju da ne zna što radi. On je mudrica i manipulator, napravit će sve u svoju korist po bilo kojoj cijeni. Ni danas mi nije jasno kako je ušao kada je ključ bio s unutrašnje strane vrata', kazala je žrtva Petra Dukarića.

Upoznala ga je u Francuskoj.

'Izrađivao je krasne fontane od kamena. Doznala sam da je u Hrvatskoj živio u izvanbračnoj zajednici s troje djece koja su im oduzeta zbog zanemarivanja. Jedno dijete je umrlo. Bio je i u Tigrovima. Preselio se u Kaštela da budemo zajedno. Do promjena je došlo kada smo promijenili stan. Bio je ljubomoran na moju obitelj. Zbog posesivnosti smetalo mu je kada sam gledala TV ili radila na računalu. Odselio je, ali je dolazio. Nikada nije bio agresivan, nije se svađao, za sve je imao razumijevana, no onda je počeo piti i pričati laži mojoj djeci i stanodavki, dovodio me je u neugodne situacije. Automobil mi je nekoliko puta oštećen, jednom sam našla oznaku kokarde', navela je u svom iskazu oštećena.

Dukarić je bio na promatranju u Vrapču. Zaključeno je da mu treba liječenje zbog dugogodišnje neliječene ovisnosti o alkoholu.

Vaša reakcija na temu