Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić CENTAR 112: Split rekorder po broju zaprimljenih dojava zbog nevremena, četvero surfera kod Bola bura odnijela na otvoreno more

CENTAR 112: Split rekorder po broju zaprimljenih dojava zbog nevremena, četvero surfera kod Bola bura odnijela na otvoreno more

Trojica su spašena, a potraga za jednim surferom još traje

Jaka bura zahvatila je danas cijelu jadransku obalu, što je dovelo do problema u opskrbi električnom energijom, odvijanju cestovnog, pomorskog i zračnog prometa. Najveći broj dojava do 16 sati, njih 70-tak, zaprimio je ŽC 112 Split. Dojave su se odnosile na srušene prometne znakove, stabla, reklame i stupove električne energije na širem području Županije. 

- U tijeku je akcija traganja i spašavanja na moru kod Bola na Braču, gdje je jaka bura odnijela četiri surfera na otvoreno more. Troje surfera je spašeno, dok se za jednim još uvijek traga - poručili su iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Prognostičari do kraja dana najavljuju postupan prestanak oborine i razvedravanje sa sjeverozapada, pri čemu će osjetno osvježiti. Vjetrovito uz uglavnom umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jaku i olujnu buru, ponegdje s orkanskim udarima. Temperatura zraka u većini krajeva u postupnom padu, u unutrašnjosti uglavnom od 12 do 16, na sjevernom Jadranu od 17 do 22 te u Dalmaciji između 22 i 27 °C.

Vaša reakcija na temu