Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Čepo o crkvi na Splitu 3: Ukazi Pametnog i onih koji se prave još pametniji mi se gade!

Čepo o crkvi na Splitu 3: Ukazi Pametnog i onih koji se prave još pametniji mi se gade!

Radili bi referendum? O čemu? O upravnom postupku? - poručuje SDP-ovac

Član SDP-a, bivši gradski vijećnik Gojko Čepo uključio se u raspravu oko DPU-a na križanju Bušićeve i Poljičke ulice, odnosno gradnju crkve na tom dijelu Splita 3.

- Svatko, pa i oni kojima GUP, PUP, UPU ili DPU zvuče kao imena tajnih službi, imaju potrebu reci sto oni misle o 'gradnji' crkve na Splitu 3. Koga briga šta misle! - ističe Čepo.

Kaže da postoji prostorni plan koji je na snazi i on dopušta gradnju vjerskih sadržaja na toj lokaciji.

- Pametni i oni koji se prave pametniji od njih radili bi referendum. O čemu? O upravnom postupku? - čudi se.

Obrazlaže da ako netko želi graditi na nekom mjestu i postane vlasnik zemljišta, a projekt mu zadovoljava posebne uvjete javnopravnih tijela Grad mu je dužan izdati građevinsku dozvolu.

- Odakle nekome ideja da se to može negirati referendumom? - opet retorički pita.

Dodaje i da se prostorni planovi donose po strogo propisanoj proceduri, koja propisuje više prethodnih rasprava i stručnu izradu.

- Kod nas svaka pi..a misli da je urbanist. Bez obzira šta osobno mislio o nekim nakaradnim interpolacijama crkava u prostor (Sućidar, Mertojak, Brda...) ovi ukazi Pametnog i onih koji se prave još pametniji mi se gade - poručuje.

Te u istom tonu zaključuje:

- Bilo bi vrime da se konačno političari, odnosno oni koji su umislili da to jesu, prestanu petljat u teme kojima nisu dorasli.

Vaša reakcija na temu