Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ČEPO UDARIO PO OPARI: Pripisivati sebi zasluge za tuđi rad, jedna je od najgorih ljudskih osobina

ČEPO UDARIO PO OPARI: Pripisivati sebi zasluge za tuđi rad, jedna je od najgorih ljudskih osobina

'Dobro je što je stigao dovoljno kasno da ne može uništiti projekt, kako već uništi svega čega se dotakne', Čepina je opservacija o Opari i Karepovcu

Splitski SDP-ovac Gojko Čepo na svom Facebook profilu osvrnuo se na dosadašnji rad gradonačelnika Andre Krstulovića Opare. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Neko bi Opari trebao objasniti kako izgleda realizacija projekta.
Ideja, idejno rješenje, idejni projekt, posebni uvjeti, glavni projekt, potvrde glavnog projekta, izvedbeni projekt, građevinska dozvola, osigurano financiranje, natječaj za izvođača radova i onda crescendo: bageri, prašina, radovi, uporabna dozvola, rezanje vrpce i na kraju, hvalisanje.

Svi projekti koje Opara najavljuje (POS na Korešnici, most do Kaštela, vlak do aerodroma, tehnološki park na Dračevcu...) stoje na prvoj točki; IDEJA! Pa se odmah interpoliraju na zadnju: HVALISANJE!

Za ni jedan projekt nema idejnog projekta, posebnih uvjeta, glavnog projekta, potvrde glavnog projekta, građevinske dozvole, osiguranog financiranja, natječaja za izvođača radova, bagera, prašine, radova, uporabne dozvole, vrpce...

I kad ga oporba ili novinari pritisnu pitanjima o izostanku projekata, on iz rukava vadi Karepovac i Žnjan.

Karepovac?!

Pripisivati sebi zasluge za tuđi rad, jedna je od najgorih ljudskih osobina. Građevinska dozvola za Karepovac izdana je 25.04.2015., natječaj za izvođača radova raspisan je 25.05.2017. Prethodno su otkupljena sva zemljišta, izrađena projektna dokumentacija, ishođene dozvole i s Fondom potpisan ugovor o sufinanciranju sanacije.
Opara je postao gradonačelnik nakon što je sve odrađeno i stigao je u fazi; BAGERI!

I dobro da je tako jer je stigao dovoljno kasno da ne može i taj projekt uništiti kako već uništi sve čega se dotakne. Što bi narod reka: 'Što očima vidi – rukama upropasti!'

Jedino što je trebao napraviti u vezi Karepovca je ispoštovati odluku gradskog vijeća o zabrani odlaganje otpada na Karepovac drugim gradovima i općinama.

I tu jednu stvar nije napravio iako u odluci stoji da zabrana stupa na snagu 30. lipnja 2017. i da se Gradonačelnik obvezuje za provedbu (točka V. Zaključka, 'Službeni glasnik Grada Splita', Broj 7, stranica 3 od 2. ožujka 2017.). Tako je do sada doveo u Split 85 000 tona tuđeg smeća. (4500 tona mjesečno x 19 mjeseci). Svježeg, miješanog, komunalnog otpada iz Podstrane, Omiša, Solina, Kaštela, Brela, Baške Vode, Podgore, Klisa, Omiša, Segeta, Dugopolja, Lećevice, Muća...

Žnjan!?

Na Žnjan ne treba puno trošiti riječi. Treba pohvaliti urbanistički natječaj, izmjenu DPU-a i dovođenje prostora u red. Ali ne možemo pobjeći od činjenice da je Grad potrošio 24 milijuna kuna da bi na Žnjanu dobili pristojnu verziju onoga što smo imali.
I to privremenu.

O trajnom rješenju se više i ne govori, a nema ni osiguranih sredstava u proračunu za trajno rješenje. Odnosno, za Žnjan nema idejnog projekta, posebnih uvjeta, glavnog projekta, potvrde glavnog projekta, građevinske dozvole, osiguranog financiranja, natječaja za izvođača radova i onda ni bagera.

Možda je vrijeme da Opara razmisli o tome tko ga savjetuje o projektima i tko mu vodi projekte. Baldasar koji je odradio loš mandat, iza sebe je ipak ostavio: školu Pazdigrad, aneks škole Pujanke, pripremljen projekt Karepovca, kanalizaciju na Kili, spoj Zapadne obale i Matejuške, obnovljenu Turističku palaču, garažu na Sućidru, prometno redarstvo, POS na Kili, vanjske vezove za kruzere...

Kako stvari stoje na skoro polovici mandata, iza Opare će ostati samo tone smeća - napisao je Čepo.

Vaša reakcija na temu