Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DAN DRŽAVNOSTI Tuđman: Ne možemo više podržavati život u zajedničkoj državi u kojoj postoji patološka mržnja prema svemu hrvatskom

DAN DRŽAVNOSTI Tuđman: Ne možemo više podržavati život u zajedničkoj državi u kojoj postoji patološka mržnja prema svemu hrvatskom

Pogledajte video prilog s povijesne sjednice Sabora održane 25. lipnja 1991. godine

Danas je Dan državnosti. Tim blagdanom obilježava se 25. lipnja 1991. godine, kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući je samostalnom i neovisnom državom.

- Mi ne možemo više podržavati život u zajedničkoj državi, u kojoj postoji neprekidna, pritajena i javna agresija, patološka mržnja i zloća prema svemu izvornome hrvatskom. U državnoj zajednici, u kojoj smo suočeni s uzastopnim prijetnjama upotrebe sile, kako one zajedničke, tako i ilegalne u obliku buntovništva i terorizma. Proglašujući samostalnost Hrvatske, mi činimo isto ono što i svi narodi svijeta na putu postizanja svoje neovisnosti i to iz istih, prirodnih i vrhonaravnih razloga - rekao je dr. Franjo Tuđman u Saboru.

Vaša reakcija na temu