Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DEMOGRAFIJA U KAŠTELIMA: Provjerite kolike će naknade davati Grad u 2019. godini

DEMOGRAFIJA U KAŠTELIMA: Provjerite kolike će naknade davati Grad u 2019. godini

Jednaku naknadu dobivat će i posvojitelji za svako posvojeno dijete

Grad Kaštela nastavlja s provođenjem proaktivne demografske politike koja će građanima od nove godine donijeti još veće benefite. Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici, prihvatilo je odluku o financiranju karata za umirovljenike i odluku o socijalnoj skrbi koja se odnosi na pomoć za opremu novorođenčadi.

Izmjenama odluke o socijalnoj skrbi povećan je iznos novčane pomoći za opremu novorođenčeta za svako drugo, treće, četvrto i svako sljedeće dijete. Budućim roditeljima tako će pomoć za prvo dijete iznositi tisuću kuna, za drugo dijete dvije tisuća kuna, za treće dijete tri tisuće kuna, a za četvrto i svako sljedeće dijete pet tisuća kuna.

Dosad su ove pomoći iznosile tisuću kuna za prvo i drugo dijete, za treće dijete dvije tisuće kuna, a za četvrto i svako sljedeće dijete četiri tisuće kuna.

- Kod kreiranja proračuna za 2019. posebnu pažnju smo posvetili djeci i mladim obiteljima tako da nastavljamo s provođenjem pronatalitetne politike jer su Kaštela ove godine prema podacima Državnog zavoda za statistiku drugi grad u državi po prirodnom prirastu, što govori da smo iz godine u godinu sve poželjniji grad za život. Ove dobre statističke pokazatelje nastojat ćemo još više poboljšati našim mjerama – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

Ovom odlukom također se omogućuje da po istim kriterijima posvojitelji za svako posvojeno dijete dobivaju jednaku naknadu kao i roditelji novorođenčadi.

Zbog veće potrebe umirovljenika i drugih skupina za autobusnim kartama do Splita ili Trogira, u odnosu na autobusne karte kroz Kaštela, stvorila se potreba za izmjenom dosadašnje odluke, čime se umirovljenicima i ostalima omogućuje kupovina većeg broja sufinanciranih karata na relacijama izvan Kaštela. Umirovljenici koji ostvaruju to pravo će, po cijeni od 10 kuna, moći kupiti 5 povratnih karata ili 10 karata za jedan smjer za Split ili Trogir, umjesto dosadašnje dvije karte, dok će na području grada Kaštela moći mjesečno, uz sufinanciranje putovati 12 puta, odnosno 12 puta kupiti kartu po cijeni od dvije kune ili šest karnet karata po cijeni od četiri kune.

Vaša reakcija na temu