Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DRUŠTVO MARJAN O PADU STABLA 'Nije iznenađenje, ovakve situacije i dalje će se događati'

DRUŠTVO MARJAN O PADU STABLA 'Nije iznenađenje, ovakve situacije i dalje će se događati'

Srđan Marinić, predsjednik Društva Marjan, komentirao je pad stabla na Prvoj vodi. Malo iza podneva srušilo se na cestu, ovo je već treće u posljednjih mjesec dana

Nakon pada još jednog stabla na Marjanu, trećeg u posljednjih mjesec dana, kontaktirali smo Srđana Marinića, predsjednika Društva Marjan. Njega još jedno srušeno stablo nije pretjerano iznenadilo.

- Ovo nije nikakvo iznenađenje jer je šuma postala stara zbog izostanka radova na biološkoj obnovi zadnjih dvadesetak godina. Takva, stara i fiziološki oslabljena stabla postala su idealna za napad potkornjaka. Već godinama upozoravamo na nestručno održavanje šume. Nažalost, nitko nas nije uzimao ozbiljno - žali se Marinić.

Tvrdi da se ništa nije napravilo unatoč njihovim pozivima i zaključku Gradskog vijeća o aktivnostima koje bi trebalo poduzeti.

- Još uvijek na Marjanu nema ovlaštene osobe šumarske struke koja bi pripremala i nadzirala izvođenje šumarskih radova. Reakcija je izostala unatoč našem apelu upućenom gradonačelniku u travnju ove godine i zaključku Gradskog vijeća kojim se nalaže gradonačelniku da od Ministarstva poljoprivrede zatraži poduzimanje mjera za sanaciju šume - kaže predsjednik Društva Marjan.

Nije optimist.

- Nažalost, zbog ignoriranja problema, ovakve situacije će se i dalje događati i možemo se samo nadati da neće biti ljudskih žrtava - kazao je Marinić. 

Vaša reakcija na temu