Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bartul Pejković FOTO PRIČA MLADOG SPLIĆANINA: Želio sam iz prve ruke upoznati ljude kojih se mnogi plaše

FOTO PRIČA MLADOG SPLIĆANINA: Želio sam iz prve ruke upoznati ljude kojih se mnogi plaše

Donosimo fotografije Bartula Pejkovića snimljene u izbjegličkim kampovima u Bosni

Mladi Splićanin Bartul Pejković obišao je nekoliko izbjegličkih kampova na području Bihaća i Velike Kladuše. Student Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu želio je iz prve ruke upoznati ljude o kojima su brujali mediji. Kojih se mnogi plaše. Migrante. U mini ekspediciji mu je pomogla Marijana Glaurdić...

- Došao sam s oprezom i stajao na distanci dok mi sami nisu počeli prilaziti. Nakon nekog vremena sam shvatio da se skroz ugodno osjećam u komunikaciji s tim ljudima te naposljetku stvorio neko svoje mišljenje o njima. Radi se o ljudima od krvi i mesa, a sve ono što se loše piše o njima, postoji u svakoj velikoj zajednici, kako među nama tako i među njima. Uživao sam, za mene je ovo bio izazov i odmak od onoga što sam do sada radio, te se radujem idućim i sličnim izazovima koje si sam zacrtam - rekao nam je Pejković.

Osim dojma kojega nosi o migrantima, od posjeta Bosni i Hercegovini iz studenog prošle godine ostat će i fotografije koju objavljujemo na Dalmatinskom portalu.

Vaša reakcija na temu