Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Izmjene GUP-a: Samo Marijana Puljak i Jakov Prkić glasali protiv, Danira Matošić Matičević suzdržana

Izmjene GUP-a: Samo Marijana Puljak i Jakov Prkić glasali protiv, Danira Matošić Matičević suzdržana

Gradonačelnik Baldasar je rekao da će zbog pritisaka prijaviti jednog poduzetnika DORH-u

Sjednica o izmjenama i dopunama GUP-a počela je u 9.09 sati. Prisutno je 33 od 35 vijećnika. Nedostaju dva vijećnika HGS-a, Marija Mladineo i Željko Kerum.

Dnevni red je usvojen jednoglasno.

Predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković je rekao:

- Činjenica je da se na ovome prelamaju silnice ovoga grada, i pojedinačni i opći interesi. Od toga ne smijemo bježati. Pridonesimo ovoj temi konstruktivno - pozvao je Ćurković.

Gradonačelnik Ivo Baldasar je pojasnio.

- Duže vremena nismo imali izmjene. Imali smo samo točkaste izmjene, prevedeno: malo smo čeprkali da Grad živi. Po struci i zdravom razumu treba ne manje jednom u godinu. Ovdje smo danas jer smo izgubili ritam. Čim ovo pokrenemo, idemo u prikupljanje novih zahtjeva. Ako budemo kooperativni, siguran sam da ćemo privući i strani kapital. Cilj je da vi kažete svoje mišljenje, prigovore i dodatke. Zajedno ćemo donijeti zaključak. Izdvojili smo iz poduzetničkih inicijativa bedem Contarini. On je tu najveći problem bedem, pa da ne bih da blokira ostale projekte - kazao je Baldasar.

Savjetnik za urbanizam Dražen Pejković objasnio je kako su sve zahtjeve sistematizirali i dali vijećnicima na uvid.

O GUP-u iznosi činjenice pročelnica za urbanizam Ružica Batinić Santro.

- Radni materijal je podijeljen u dvije stručne grupe, stručne analize i proces pokretanja izmjena. Proces izmjena je podijeljen u četiri kategorije. Prvo je analiza, druga točka su 13 poduzetničkih inicijativa. Treća točka je bedem Contarini. S obzirom na sve što se događalo, prikupljali smo sve što se događalo, pa smo vam predočili što se tiče prostorno planske dokumentacija, dozvole te i mišljenja. Četvrta je katalog nelegalnih građevina, prostor između dvije bolnice, na Kampusu i park šumi Marjan. Prostorni plan, kao plan višeg reda će se morati mijenjati ovisno o izmjenama GUP-a - kazala je Batinić Santro.

Dodajmo da nam je uoči sjednice vijećnik Hrvoje Marušić rekao da će se isključiti iz glasanja o poduzetničkim inicijativama na onaj zahtjev koji je njegov, a ako se bude glasalo 'u paketu', zajedno o svim poduzetničkim inicijativama, ostat će glasati.

Pročelnica je govorila o zahtjevima, izdvojimo da je navela kako sve prostore na sjevernom dijelu grada, velike površine treba zadržati kao industrijske, manje površine mišljenja smo da treba prenamijeniti.

Promjene rekreacijske i zelenih površina u druge namjene, kazala je, nisu prihvatili, osim na ispravljanje nekih grešaka koje su se dogodile pri izradi GUP-a. Poput Karepovca.

U međuvremenu, stigla je vijećnica Mladineo. 

Za repliku se javio Luka Podrug (HČSP). 

- Nama vijećnicima treba kazati što je cilj, koji su kriteriji, pa da idemo u javnu raspravu. Ne da razgovaramo o pojedinačnim zahtjevima, u protivnom će nam netko reći zašto smo neke od 580 zahtjeva usvojili. Dobro je da nam date što više jasnih kriterija o kojima možemo razgovarati - kazao je Podrug.

Ćurković mu je rekao da će tako i biti.

Pejković mu je odgovorio da će upoznati vijećnike s materijalima, stavovima stručnih službi i evidentirati grupe koje će proći javnu raspravu.

Pročelnica mu je rekla da su za svaku od kategorija dali stavove i mišljenja.

- Odluka je danas hoćemo li pokrenuti proceduru. Danas počinjemo raspravljati i započeti proceduru, ako se tako dogovorimo. Pri tom, ako  sve bude u redu, trebat će nam 10 mjeseci da završimo ovaj dio priče. U međuvremenu, prikupljat ćemo nove zahtjeve, pa za godinu dana opet u proceduru. Previše je zaostataka bilo. Ako netko još neki prijedlog želite uvrstiti, ja sam protiv toga, jer treba proći stručne službe, a to usporava. Međutim, mišljenja ćemo usvajati i donositi zaključak zajedno - ubacio se gradonačelnik.

Danira Matošić Matičević dala na raspolaganje mandat predsjednice Komisije za urbanizam

Sjednice se neće održavati u srpnju i kolovozu, kazali su i Baldasar i Ćurković, te je predsjednik Gradskog vijeća zamolio stručne službe da do 10. mjeseca pripreme sve prijedloge za sjednicu.

Nezavisna vijećnica Danira Matošić Matičević kao predsjednica Komisije za urbanizam iznijela je i zašto se ne može donositi novi GUP. Zakonski su ograničeni.

- Izmjene i dopune su potrebne je stav Komisije. Trebalo bi ga izraditi tako da se omogući realizacija građevinskih inicijativa. Naša sugestija je da se ne raspravlja o pojedinačnim zahtjevima, nego tako da se na koncu zaključi koji su jasni kriteriji za izmjenu da se obuhvati što veći broj promjena, ali da prvo sačuva temeljne vrijednosti - rekla je Matošić Matičević.

Potom je i dala na mandat na raspolaganje kao predsjednica Komisije za urbanizam. 

- Na čelo komisije izabrana sam na temelju proporcionalnosti zastupnika, a kako su se okolnosti izmijenile, dok se ne odluči na koji način će se sudjelovati u radu tijela stavljam mandat na raspolaganje - iznijela je Matošić Matičević.

Škorić: Zašto Mati dati, a Juri ne dati?

Stav je HDZ-a iznio Petar Škorić

- Prihvaćamo proces izmjene, ali za daljnji postupak tražimo uspostavu jasnih kriterija za sve. Neka to struka odredi, ovo nije dokument, nego popis pristiglih želja - zaključak je.

- Dostavljeni materijali su obimni, pred nama stoji kvalitetna i sveobuhvatna dokumentacija. Pozdravljamo proces da se ova tema stavi na dnevni red, žao nam je što ste to tek sada napravili, a što niste to napravili na početku mandata kao što smo od vas tražili. GUP je mijenjan šest puta, a Prostorni plan niti jednom. Materijali su nam dostavljeni bez zaključka i bez prijedloga izmjena Prostornog plana, nema ni mišljenja gradonačelnika o zaprimljenim zahtjevima. Smatramo da bi ova rasprava trebala imati jasan cilj i rezultat što bi se s njom trebalo postići. Trebamo se složiti oko toga da su promjene GUP-a nužne i da smo dobili sve pojedinačne zahtjeve, ali nedostaje jasan, hrabar i neodređen stav gradonačelnika. Nema smisla udovoljavati svakom pojedinačnom zahtjevu jer to nije urbanizam već trgovanje. Očekivali smo obrazloženje zašto Mati nešto dati, a Juri ne dati - rekao je Škorić.

Baldasar je kazao da dok je slušao prvi dio izlaganja, činilo mu se kao da će HDZ i SDP sklopiti koaliciju.

- Što se tiče drugog dijela, ne slažem se da pretjerano kasnimo. Možda par mjeseci jer smo još nešto dorađivali. Ne slažem se da treba izjašnjenje o političkim prioritetima, glavnu riječ treba voditi struka - kazao je Baldasar.

Jure Šundov je u ime HGS-a kazao kako su bile potrebne izmjene GUP-a.

- Ali treba reći zašto se ide u izmjene? Zbog zahtjeva ili smo primijetili da nešto ne valja. Smatram da se zbog infrastrukturnih zahtjeva treba mijenjati. Nadalje, PIS-ove barake, treba li nam baš toliko sportskih i rekreacijskih zona? Možda smo nešto predimenzionirali? Gradske projekte nitko ne spominje, osim kad ih treba mijenjati. Nas je prije prikovao strah da nekome ne omogućimo i špekulacije - iznio je Škorić.

Dotaknuo se i legalizacije na Marjanu.

- Mislim da smo suglasni da se legaliziraju objekti koji se mogu zadržati u prostoru. Cilj je sanirati i dati im šansu da mirno spavaju. Pod uvjetom da su radili kao krov nad glavom. U tom smislu, svi su u istoj kategoriji, kraj bolnice ili na Marjanu - kazao je Šundov.

Baldasar: Građanska inicijativa je često zlonamjerna

Šundov je pojasnio o kojem strahu je pričao.

- Bivši gradonačelnik Kerum nije mogao ništa napraviti, a kad se parcela prodala Jaki Andabaki, Gradsko vijeće je donijelo odluku da se može graditi i napravio je grdosiju. E to je taj strah. Nek se utvrde jasni kriteriji, da su isti za sve. To nije špekulacija. Možda nije napredovao grad, ali bolje i to nego da smo dopustili koješta - iznio je Šundov.

Ljubica Vrdoljak (HDZ) je rekla:

- Ako od ovih 13 poduzetničkih realiziramo 3 projekta mi ćemo biti zadovoljni. Ima projekata koji su u toj fazi gotovosti da bi ih se trebalo izvući da ih ne koče ovi projekti koji su tek na početku – ustvrdila je Ljubica Vrdoljak.

Baldasar je odgovarajući o Bračkoj i Vukovarskoj ulici, kazao da se nada da će biti Vukovarska skoro riješena, a da za Bračku treba dosta novca. 

Dotaknuo se i bedema Contarini, koji je izdvojen iz poduzetničkih inicijativa.

- Ne slažem se Građanskom inicijativom, mislim da su vrlo često zlonamjerni. Što se tiče kuća na Marjanu, našli smo način za riješiti i vi ste kolega Šundov tu stvari doveli gotovo do kraja, nedostajala je samo potvrda Ministarstva - iznio je.

-  Rješenja treba gledati s aspekta razvoja grada, koji počiva na razvoju gospodarstva, kulture , sporta i slično. Sve u cilju razvoja grada. Nemamo dvojbe da je ovo 20 od 22 početna koraka što ih je zakon predvidio. Ako usvojimo danas, tek kreće procedura. Bitno je naglasiti da će u svim fazama ovo Gradsko vijeće biti obavještavano. Bez dijaloga, nema rješenja. Naša preporuka izvršnoj vlasti je da u realizaciji se povežemo s gradonačelnicima Trogira, Kaštela i Solina. Mi smo jedno tilo, a četiri duše. Split kao centar aglomeracije ima interes da se svi razvijaju što ravnomjernije - iznio je Ćurković. 

Podrug je replicirao da su svi složni da se otvore proces izmjena GUP-a.

-  Ali, moramo se dogovoriti o čemu raspravljamo. Ne možemo govoriti da pokrećemo promjene, a u zaključku da piše drugo. Ova rasprava treba izroditi zaključke na osnovu kojega ćemo usvojiti dokument koji ide na raspravu. Ako mi tek otvaramo proces, onda će trajati godinu dana. Onda ajmo reći izdvojimo žurne stvari, a ostalo nek ide u proces - predložio je Podrug.

Baldasar je odgovorio da je struka davala mišljenje koje je on gotovo 100 posto uvažio.

- Kriteriji su struke. Govorimo da maknemo politiku, i prepustimo urbanisitima. Ovdje ima vrlo malo politike, u onom dijelu gdje smo dali prednost zahtjevima s turističkom industrijom jer od toga živimo. Ceste nismo dirali, ali nemamo novca kako bi ih završili. Prema novom zakonu, da smo išli mijenjati jedan zahvat, on blokira sve ostalo i zato smo odlučili da idemo sve zajedno - odgovorio je Baldasar.

Podrug: Ima milijun imbecilnih rješenja koje je potpisala struka

Duje Sučić iz HDZ-a je pitao o kojoj je struci riječ, tj. tko je sve uključen.

- Neka struka je dozvolila da ne možemo prići platou na Žnjanu - pitao je Sučić.

- Na analizi je sudjelovalo pet ljudi koji su radili GUP iz 2005. godine. Mi danas razmatramo zaprimljene inicijative, i donošenjem zaključka, otvaramo proceduru koja će trajati 300-tinjak dana i u tom procesu cijela javnost će biti involvirana - odgovorio je Pejković.

Puljak je pitala pojašnjenje što znači da ne može se mijenjati dva zahvata odjednom.

- Ako ne idemo u izmjene GUP-a, možemo mijenjati nekoliko DPU-a - zaključila je Puljak.

Može tako, naravno, odgovorio je gradonačelnik.

- Ali to smo htjeli izbjeći, nemamo cijelu sliku, a to smo do sada radili. Puno je transparentnije izmjenama GUP-a, nego pojedinačnom promjenom - kazao je Baldasar.

Podrug se javio za riječ.

- Struka je sve nakazno, i loše i dobro napravila. Ima milijun imbecilnih rješenja koje je potpisala struka. Sve odlučuje politika. Ponavljam, nema prostora da izdvajamo poduzetničke inicijative, legalizaciju. Ovo je samo postupak pokretanja procedure i neće biti gotova u ovom mandatu. Osobno sam skloniji da nađemo što se može riješiti, a proceduru voditi neovisno o tome - kazao je . 

Mogu li se još podnositi zahtjeve, pitanje je Ivica Grubišića Gire.

- Svi građani mogu u svakom trenutku podnositi zahtjeve. Na temelju današnje rasprave odlučuje se o izmjenama GUP-a. Ako donesemo odluku, onda se u proceduri može mijenjati samo ono što je prozvano - iznijela je Batinić Santro.

Nije zadovoljan Grubišić Gire odgovorom.

- Je li oduzeto vijećnicima amandmanom da daju prijedloge? Shvatio sam da i sada možemo nešto predložiti. Kažite to jasno - nastavio je Gire.

Baldasar mu je odgovorio...

- Na sve što je u materijalima možete reći i mi ćemo to usvojiti. Ne možemo usvojiti novi zahtjev jer trebamo vrijeme da obradimo i ponovno to prezentiramo, pa makar se radilo i o nadogradnji jednog kata kuće - odgovorio je gradonačelnik.

- Koji su razlozi zašto se mijenja GUP? Govorim o strategiji. Imamo sud u Dračevcu, imamo Spaladium Arenu čija se polovica može sutra graditi. Samo je trebalo to izrealizirati. Imate već pravomoćne dozvole koji već gradi, a to nije dozvoljeno nego bi mi sad opet dali nekome da gradi stambene kvadrate. Treba nam analiza. Treba navesti što ne valja. Ovo što ste prikupili treba izanalizirati i reći što treba ići hitno, od poduzetničkih inicijativa, a pravu stratešku analizu GUP-a tek treba donijeti. To je ka da vodite kravu na pazar i tražite 100 iljada eura godinama i niko ne kupuje. Pa tko će je kupiti? Tako i ovo, nešto ne valja, pa ajmo vidit šta - pitanje je Šundova.

Baldasar je rekao da za neke stvari ne treba mijenjati GUP.

- Stari plac je u skladu s GUP-om. On postoji 15 godina, a ispod njega prazan papir. Nitko ništa nije napravio po tom pitanju u imovinsko pravnom smislu. Manđerova ulica, ne treba izmjena GUP-a, samo nastaviti proceduru. Uzeli smo sad vanjskog savjetnika za 'čišćenje' Manđerove ulice. Ne može se Spaladium graditi, banke ne daju dok se ne riješi situacija - odgovarao je gradonačelnik.

Don Ivan Grubišić se javio za riječ.

- Ovdje se čulo dosta toga što isključuje jedno drugo. Slažem se sa Šundovom da konačnu odluku donosi politika, a u koracima koji prethode radi struka. Ne bih se složio s gradonačelnikom koji je rekao da politiku treba izbaciti iz procesa. Bojim se politikantstva, a ne politike. Onog u svrhu osobnog ili stranačkog interesa. Stoga, politika da, ali politikantstvo ne. Treba donijeti nova pravila, ova sjednica ne rješava danas problem GUP-a. Danas je rasprava o principima koje ćemo donijeti i kojih ćemo se držati. Ova rasprava, nažalost, kasni, jer teško možemo pratiti život, ali dobro je da raspravljamo. Potrudimo se utvrditi kriterije i principe kojih se mora držati i Gradsko vijeće i izvršna vlast - iznio je don Ivan Grubišić. 

Grubišić pričao o Prgometu

Dotaknuo se Prgometa koji je osnovao udrugu i koji se zalaže za dijalog.

- Ima li on zahtjev za GUP- ubacio se Tonći Blažević.

Upozoren je Grubišić od strane Igora Mladinića, koji trenutno predsjedava, da se drži teme.

Nezavisna vijećnica Marijana Puljak pitala je što znači legalizacija u Park šumi Marjan širi li se time građevinsko područje, kao i je li se legalizacija u Kampusu radi u suradnji sa Sveučilištem.

- Ovo je zapravo godišnje izvješće o stanju. Napravili smo dobru predstavu. Ima ovdje onih koji elegantno prolaze, za koje nitko ne zna tko stoji iza njih. Ja sam za 13 poduzetničkih inicijativa, legalizaciju, ali nisam i ono da se u tom paketu ubaci još 300 zahtjeva da se ne zna zašto se kome dalo. Nadam se da nećemo o tome raspravljati, nego donijeti zaključak o analizi i kad se sve obradi, prihvatiti. Protiv toga sam da kad dignem ruku za sirotinju na Marjanu, da dižem ruke za kriminalce, tajkune koji su tamo izgradili 2014. Ako je GUP limitirajući faktor, onda ga treba mijenjati ozbiljno ili ajmo raditi pojedinačne izmjene određujući prioritete. Potom, pokrenuti redovnu inicijativu za izmjenama GUP-a. Ovo nije izmjena GUP-a nego zadovoljavanje pojedinačnih interesa - iznio je Podrug.

Baldasar: Prijavit ću jednog poduzetnika DORH-u

Baldasar je odgovorio Podrugu da ne može govoriti o podvaljivanju, jer su svi prijedlozi na stranicama. Rekao je da se kroz raspravu stalno provlači Spinut.

-  Imam strahoviti pritisak na Spinut. Jedan poduzetnik inzistira, ali neću. To nije problem, ali je problem ako pristanem na takvu vrstu pritiska - rekao je gradonačelnik.

Kad se izgasio mikrofon je rekao da će sad tog poduzetnika prijaviti DORH-u.

Pejković je naveo da se u izmjene nikad nije išlo ovako transparentno, te da su izabrali poduzetničke inicijative na temelju obrazaca koje su dali, namijenjenih upravo za poduzetnike.

Blažević je među ostalim pozvao Baldasara da se kaže ime toga tko vrši pritisak zbog projekta na Spinutu.

Vijećnici su išli na pauzu za ručak.

Sjednica se nastavila izlaganjem Srđana Gjurkovića (HNS) oko 13.30 sati koji je ustvrdio da je ovaj GUP alat koji otvara radna mjesta.

- Slažem se s gradonačelnikom kada je rekao da Grad upravlja prostorom, a ne privatnici. Ovdje je riječ o pogodovanju građanima, a nikakvom privatniku - kazao je Gjurković.

Tijekom rasprave Blažević je naveo kako su stručne službe dobro odradile posao, ali da su pojašnjenja dana tako da ni vrsni pravnici ne mogu shvatiti prihvaća li se neki prijedlog ili ne.

Grubišić Gire je rekao gradonačelniku da su mu stručne službe  podvalile kukavičje jaje.

- Nemušti odgovori ostavljaju prostor za manipuliranje. Struka je devastirala ovaj grad. Stalno govore da im političari nešto određuju, a političari da struka loše radi. Činjenica je da su uvezani. Sirobuja je milost božja prema nekim naseljima koje je struka radila. Struci ste, gradonačelniče, ostavili prostor da diskrecijskim pravom odluči kome će uvažiti, a kome odbiti zahtjev. To je nepošteno. Ako smatrate da je 13 projekata važno za grad, izdvojite ih, a sve drugo neka bude prvo čitanje. Ne možete uzeti vijećnicima zakonsko pravo da uskraćuju prijedloge.

Pozvao je gradonačelnika da 'pritegne stručne službe'.

- Pritegnite stručne službe, urbaniste u prvom redu, da vam ne podmeću. Rekao sam da ću vam dati podršku u Vijeću, ali riješite sa stručnim službama. Glasajmo o onome što je važno za grad, a za drugo se neće ništa riješiti ako pričeka par mjeseci - iznio je Gire.

Danira Matošić Matičević: Ovakav dokument ne bismo smjeli usvojiti

Nezavisna vijećnica Daša Dragnić se uključila u raspravu.

- Jedno je pitanje promišljanja cjelovitog prostora, a jedno promišljanje o pojedinačnim zahtjevima. Pojedinačno bi trebalo donijeti stav o legalizaciji, bedemu Contarini i poduzetničkim inicijativama, a za ostalo ima toliko zahtjeva i i redu je da idemo u cjelovite izmjene i strateški promišljajmo. Kažete da trenutno Grad živi od turizma? Trenutno? Treba promišljati strateški. Neće se svi zaposliti u turizmu. Iskoristimo pokazatelj o količini promjena da cjelovito promišljamo - iznijela je Dragnić.

Matošić Matičević je poručila da ovakav dokument ne bi smjeli usvojiti.

- Propustit ćemo priliku za temeljitu izmjenu GUP-a. Kad postavimo nova pravila, novi sustav otvorit će nove poduzetničke inicijative. DAS je rekao da bi bilo najbolje da imamo strategiju prostorno planskog razmišljanja. Mislim da je vrijeme i razmislimo o tome što ćemo upisati u novi GUP. Iz svih rasprava je očito da je riječ o analizi stanja i da se treba u izmjene, a dalje od toga ne bi prejudicirala. Ne bih prihvaćala što je ponuđeno, nego ajmo vidjeti što je nama potrebno - poručila je Matošić Matičević.

Hrvoje Marušić je pohvalio način na koji su dani obrasci za poduzetnike.

- Moramo vidjeti radimo li novi GUP? Da se poduzetništvo pokrene. Hoćemo li ponovno radi folklora raspravljati još godinu dana? Nastavi li se ovakvom dinamikom rasprava, a niti jedan konkretan prijedlog nismo čuli. Sve što je rečeno je u redu, ali bez stava. Vidim da smo naučili pričati puno, a konkretno reći malo. Budemo li rješavali u paketu, nećemo ništa napraviti. Ja bih da se nešto napravi. Ima li koji projekt koji je u interesu grada? Vidim da nećemo donijeti nikakav zaključak koji vodi rješenju. Pozivam gradonačelnika da odredi dinamiku ove teme - kazao je Marušić.

Gire je replicirao Marušiću.

- Vi ste puno puta glasali za nešto što blokira rad gradske uprave, a sada nas tjerate da požurimo. To nije uredu. Nama dijelite packe, a i sami ste to radili -  odgovorio mu je Ivica Grubišić Gire.

Ćurković je prozvao vijećnike da zloupotrebljavaju replike. 

Potom je Baldasar poručio da je on da se ide u promjene, te pročitao zaključak na osnovu kojeg bi vijećnici trebali razmisliti u 10-minutnoj pauzi koju je pozvao Škorić.

Nakon pauze koja je trajala više od sat vremena, vijećnici su se vratili u vijećnicu.

Nezavisni vijećnik Damir Ćosić Roda je tražio 10 minuta u ime nezavisnih vijećnika.

- Gradonačelnik je rekao da su se usuglasili predsjednici klubova, sada u ime nezavisnih tražim pauzu da bismo i mi znali - kazao je Roda.

S gradonačelnikom su išli u ured da ih upozna sa zaključcima.

Nakon još jedne pauze, usvojen je zaključak uz dva glasa protiv, Marijane Puljak i Jakova Prkića te suzdržanu Daniru Matošić Matičević.

Zaključak glasi:

1. Prihvaća se inicijativa za pokretanje postupaka za donošenje odluka o izradi izmjena i dopuna PPUG-a i GUP-a.

2. Zadužuje se gradonačelnik da na temelju izrađene stručne analize Gradskom vijeću dostavi na usvajanje prijedloge odluka iz točke 1. Zaključka kojim će biti definirani osnovni ciljevi, kriteriji i razlozi, a kojima će obuhvatiti: zahtjeve građana, poduzetničke inicijative, legalizaciju bespravne gradnje u park šumi Marjan, između dvije bolnice i Kampusa.

Te točka 3. svi prijedlozi, primjedbe i mišljenja izneseni na tematskoj raspravi i prijedlozi vezani za već podnesene zahtjeve koji se dostave u pisanom obliku u roku od 10 dana od dana održavanja ove sjednice biti osnova za raspravu na narednoj sjednici Gradskog vijeća.

Vaša reakcija na temu