Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HOĆE LI PROFUNKCIONIRATI VERTIKALA: Petar Škorić zatražio od Ministarstva financija udaljavanje automat klubova i kladionica od škola, vrtića i vjerskih objekata

HOĆE LI PROFUNKCIONIRATI VERTIKALA: Petar Škorić zatražio od Ministarstva financija udaljavanje automat klubova i kladionica od škola, vrtića i vjerskih objekata

Činjenica jest da se naše društvo susreće s rastućim problemom ovisnosti djece i mladih o kocki

Predsjednik HDZ-a Split Petar Škorić ja zatražio od Ministarstva financija udaljavanje automat klubova i kladionica minimalno 500 metara od škola, vrtića i vjerskih objekata.

- U posljednje vrijeme smo imali priliku čuti opravdane zahtjeve naših sugrađana u kojima traže ponovno propisivanje obvezne udaljenosti casina, automat klubova i kladionica od odgojno-obrazovnih i vjerskih objekata. Činjenica jest da se naše društvo susreće s rastućim problemom ovisnosti djece i mladih o kocki. Naša dužnost je dat doprinos rješavanju tog problema, a propisivanje ove odredbe bi značilo korak naprijed u tom smjeru. Upravo tim povodom sam uputio službeni dopis resornom ministarstvu, odnosno ministru financija Zdravku Mariću kojim tražim pokretanje procesa izmjena i dopuna Pravilnika o prostornim i tehničkim uvjetima za priređivanjeigara na sreću u casinima, na automatima i uplatnim mjestima kladionica - poručio je Škorić.

- Takav zahtjev je već prethodno upućen od strane Gradskog vijeća Grada Splita i pravobraniteljice za djecu. Nadam se kako će se što prije pristupiti izmjenama i dopunama Pravilnika i da ćemo našu djecu uskoro zaštititi od štetnih poruka i utjecaja u krugu škola i vjerskih objekata - dodao je.

Vaša reakcija na temu