Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Hrvatska ribarica spasila Poljake

Hrvatska ribarica spasila Poljake

Jedrilica se noćas nasukala na Visu

Jedrilica sa šesteročlanom posadom, svi državljani Poljske, nasukala se noćas na Visu zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru. Poziv upomoć zaprimljen je u 1 sat i 9 minuta, a brzo je odgovorio zapovjednik hrvatske ribarice Jež, koji je ubrzo doplovio do Komiške uvale gdje je iz 11-metarske Estele prekrcao posadu u svoje plovilo.

Prevezao je Poljake u Komižu, kamo su pristali noćas u 2.10 sati, čime je ova akcija uspješno okončana i to bez ozljeđivanja.

Rano jutros je vlasnik plovila obavio komercijalno odsukavanje i tegalj jedrilice, dok na poziciji nije uočeno nikakvo onečišćenje mora.

Vaša reakcija na temu