Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Jelena Hrgović obišla OŠ Pujanke: Cilj nam je podignuti razinu sigurnosti djece, a na građane apeliram da ne koriste prostor gradilišta za prolaz

Jelena Hrgović obišla OŠ Pujanke: Cilj nam je podignuti razinu sigurnosti djece, a na građane apeliram da ne koriste prostor gradilišta za prolaz

Ravnatelju škole, Mati Glavinoviću, rekla je da se traži najbolji modalitet financiranja cjelokupnog projekta uz pomoć resornog ministarstva

Splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović obišla je u srijedu gradilište Osnovne škole Pujanki, a ravnatelj škole Mate Glavinović upoznao ju je s problemima koji prate nastavu zbog nedovršenosti školske zgrade. Ona mu je rekla da se traži najbolji modalitet financiranja cjelokupnog projekta uz pomoć resornog ministarstva, s obzirom na partnerski odnos Grada i Ministarstva u izgradnji prve faze OŠ Pujanki, te da su u tom smjeru već poduzete potrebne radnje.

- Planirani zahvat druge faze škole potrebno je osigurati u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja koje je bilo partner i na postojećoj zgradi škole za osnovnoškolsko obrazovanje izgrađenoj 2013. godine. Kako je riječ o prostoru na kojem su '89. i '91. godine izgrađeni školski objekti u dvije faze, koji su zbog lošeg izvođenja propali i ugrožavali sigurnost djece, te su na kraju i srušeni i uklonjeni, 2013. godine izgrađena je sadašnja zgrada koja ne zadovoljava potrebe - kazala je dogradonačelnica te dodala da se, zbog brojnih problema koji su pratili izgradnju od 90-ih godina do danas, rješavanju ovog problema treba pristupiti sistematično kako bi konačni školski objekt odgovarao potrebama i standardima.

U pratnji predsjednika Gradskog kotara Petra Gudića obišla je i širi prostor gradilišta škole, te je dala nalog nadležnim gradskim službama da se žurno poduzmu komunalni zahvati oko škole kako bi se povećala razina sigurnosti djece i građana kotara. Apelirala je i na građane da ne koriste nesiguran prostor gradilišta.

- U prvoj fazi u cilju nam je podizanje razine sigurnosti djece i stanovnika kotara. Apeliramo na građane da ne koriste nesiguran i neadekvatan prostor ograđenog gradilišta za prolaz jer time dovode sebe i druge u opasnost - zaključila je ona.

Vaša reakcija na temu