Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KBC Split: Stručno povjerenstvo je mišljenja kako su učinjeni propusti u liječenju bolesnika

KBC Split: Stručno povjerenstvo je mišljenja kako su učinjeni propusti u liječenju bolesnika

Priča koju je u emisiji Provjereno Nove TV pokrenula Ljubica Adžaip, udovica umrlog Ivice Adžaipa, dobila je novi nastavak

Priča koju je u emisiji Provjereno Nove TV pokrenula Ljubica Adžaip, udovica umrlog Ivice Adžaipa, dobila je novi nastavak.

Podsjetimo, ona je ispričala kako je splitskom kardiokirurgu u ured odnijela 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga. Ispričala je da je to napravila nakon što joj je u bolnici rečeno da će teško na vrijeme doći na red ako ne plati. Nesretni čovjek je na kraju umro.

Nakon te priče aktiviralo se ministarstvo i poslalo povjerenstvo da ispita je li bilo liječničkih propusta u liječenju...

U predmetu tijeka liječenja bolesnika I.A. obavljeni su zdravstveno-inspekcijski nadzori u KBC Split, ordinaciji izabranog liječnika te Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

Temeljem dostupne medicinske dokumentacije i izjava  liječnika koji su sudjelovali  u liječenju bolesnika I. A., Stručno povjerenstvo je mišljenja kako su učinjeni propusti u liječenju bolesnika, uz napomenu da se radilo o rijetkom kliničkom entitetu te učinjeni protokol dijagnostike i liječenja treba gledati kroz tu prizmu.

Zdravstvena inspekcija u skladu s ovlastima, a sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti cjeloviti predmet proslijedit će na daljnje postupanje Državnom odvjetništvu - izvijestili su iz KBC-a Split.

Vaša reakcija na temu