Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Kolinda Grabar Kitarović: Alka nije bila političko natjecanje, nego skup zdravog domoljublja

Kolinda Grabar Kitarović: Alka nije bila političko natjecanje, nego skup zdravog domoljublja

Zamolila je medije da se u izvještavanju 'drže granica u kojima se vodi računa o sigurnosti Salopeka, ali i poštovanju prema obitelji'

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u Splitu komentirala navode da je upravo ona politička pobjednica Sinjske alke.

- Ne bih rekla da je to bilo političko natjecanje, jednostavno je to bio razgovor i druženje s narodom gdje je bila proslava junaštva, viteštva i vjere. Proslava svega što smo učinili kao narod, sve naše pobjede. Istaknula sam i u govoru da naš narod nije nikada vodio osvajačke ratove, već je branio svoju zemlju što je kulminiralo Domovinskim ratom i mislim da je to, uz 20-obljetnicu Oluje, poanta skupa. Skup je to modernog, zdravog domoljublja i ljubavi, skup optimizma i vjere u domovinu, vjere da možemo bolje. Drago mi je da se taj optimizam vraća - istaknula je predsjednica.

Mediji su je pitali i za komentar spašavanja otetog Tomislava Salopeka, ali je još jednom ponovila da ne može komentirati ništa u vezi ovog slučaja, te zamolila za razumijevanje i medije da se u izvještavanju 'drže granica u kojima se vodi računa o sigurnosti Salopeka, ali i poštovanju prema obitelji'.

Dodajmo da je i ponovila da je ovo prvo seljenje Ureda predsjednice u Split, ali ne i posljednje, te da će ovu praksu nastaviti i u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Vaša reakcija na temu