Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mario Grbić: Dugo sam čekao da se pojavi stranka Pametno

Mario Grbić: Dugo sam čekao da se pojavi stranka Pametno

Mislim da je omogućavanje otvaranja poduzeća za 10 kuna bio dobar potez pretposljednje Vlade

Mario Grbić rođen je u Dubrovniku 1971. godine, studirao je turizam i informatiku na sveučilištu u Dubrovniku, sudionik Domovinskog rata, oženjen, otac jednog djeteta. Godinama radi u turizmu, često primjenjujući nove tehnologije i trendove, trenutačno se bavi organizacijom kongresa. U životopisu mu još stoji iskustvo rada na brodovima za kružna putovanja, zatim u hotelijerstvu, trgovini, te kao voditelj i glazbeni urednik na dubrovačkim radio postajama. Šesti je na listi koalicije 'Pametno' i 'Za grad' u 10. izbornoj jedinici.

Zašto baš Vama dati glas?

- Pametno je stranka koja se čekala dugo vremena i koju sam ja čekao dugo vremena da se pojavi. Ako me pitate zašto glasati za Pametno, mogu Vam reći da ljudi na listama stranke Pametno svaki dan žive i primjenjuju liberalne vrijednosti u koje vjeruju. Mi vjerujemo u bolje sutra, kao pojedinci i kao stranka i želimo to bolje sutra i ostvariti. Stranka Pametno želi poticanjem poduzetništva i reorganizacijom javne uprave u smjeru bolje efikasnosti i bolje usluge za građane, doprinijeti da Dubrovnik i druge lokalne sredine Jadrana dodatno uzlete i razviju dodatne industrije koje ih neće zakopati u monokulturu turizma.

Najbolji potezi Milanovićeve i Oreškovićeve Vlade?

- Mislim da je omogućavanje otvaranja poduzeća za 10 kuna bio dobar potez pretposljednje Vlade, jer je ranije ulazak u posao bio skuplji, bila je granica od 20 tisuća kuna. Međutim, postoji još čitav niz problema s kojima se susreću poduzetnici: od zakona i pravilnika koji su u kontradikciji, pa do parafiskalnih nameta koji praktično kažnjavaju poduzetnike jer posluju i zapošljavaju. Nije trebalo stati na samo jednoj mjeri. S druge strane, istina je da je smanjenje deficita korisno, ako se može uopće pripisati Vladi HDZ-a i Mosta, jer je smanjenje deficita posljedica toga što nismo imali proračun prva tri mjeseca ove godine.

A najgori potezi?

- Najlošiji potez Milanovićeve Vlade je sramotna objava da do kraja mandata neće ići u provođenje reformi. Kukavički čin koji ih je na kraju stajao gubitka izbora. Vlada HDZ-a i Mosta u doba povijesno najnižih kamata uspjela je, zbog vlastite nestabilnosti i nesposobnosti, dobiti toliko visoku kamatu na obveznice da ih se nije isplatilo plasirati ni za refinanciranje postojećeg državnog duga.

Vaša reakcija na temu