Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ministar Butković o izgradnji mosta na Čiovu: Izvođaču je glava u torbi, moguće je i da se ugovor raskine i raspiše novi natječaj

Ministar Butković o izgradnji mosta na Čiovu: Izvođaču je glava u torbi, moguće je i da se ugovor raskine i raspiše novi natječaj

Imali smo plodonosan i dugotrajan sastanak - kazao je Joško Mikulić

Nakon što je prisustvovao svečanom potpisivanju ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji putničkoga terminala ZL Split, ministar Oleg Butković bio je i na radnom sastanku o tijeku radova u okviru realizacije Projekta 'Most kopno - otok Čiovo sa pristupnim cestama', između naručitelja radova, Hrvatskih cesta d.o.o. i izvođača radova, tvrtke Viadukt d.d., koji se održao u Trogiru.

- Imali smo plodonosan i dugotrajan sastanak, ali uspjeli smo postići dogovor. Detaljno smo pretresli situaciju i planove koje smo iznijeli da bi se most završio do 15. lipnja kako je planirano. Sve nesuglasice smo riješili - kazao je Joško Mikulić, predsjednik Uprave Viadukt, te je objasnio zbog čega je došlo do zastoja na radovima u Trogiru.

- Konkretan problem je stanje čeličarske industrije u regiji. Nama je problem nastao kada je naš podizvođač za čeličnu konstrukciju zapao u financijske probleme i nije uspio ispuniti onako kako je bilo predviđeno. Nakon toga, prije godinu dana, našli smo dvije hrvatske tvrtke, a imamo i dio kojeg smo naručili iz makedonskih tvrtki, prošli tjedan riješili smo da se napravi u jednom od hrvatskih brodogrališta.

Evo što je nakon sastanka kazao ministar Oleg Butković...

- Hrvatske ceste su potvrdile kako je moguće da projekt bude zakazan do predviđenog roka. Kroz sedam do deset dana izvođač mora dostaviti novi ugovor s podizvođačima i onda se mora držati predviđene dinamike. Doći ćemo početkom siječnja opet u Trogir i vidjeti što se događa - rekao je Butković i dodao:

- Ne želim razmišljati pesimistično, ali realna je mogućnost da bude problema. Onda ćemo morati raspisati novi natječaj, raskinuti ugovor prije toga. Svi zajedno moramo vjerovati, a najviše je izvođaču glava u torbi, međutim i svima nama. Stalo nam je da se riješi ovaj problem koji se financira 85 posto iz sredstava europskih fondova. Ovo je test za Hrvatsku i svi zajedno taj ispit moramo položiti.

Vaša reakcija na temu