Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJSTROŽA KAZNA: Karlo Gustav Krivec dobio pet godina zatvora zbog ubojstva na Zapadnoj obali

NAJSTROŽA KAZNA: Karlo Gustav Krivec dobio pet godina zatvora zbog ubojstva na Zapadnoj obali

Osuđen je po Zakonu po kojemu se ubojstvo može kazniti do pet godina zatvora

Karlo Gustav Krivec osuđen je danas nepravomoćno na pet godina maloljetničkog zatvora zbog ubojstva Gorana Vidića pred hotelom Marjan na Zapadnoj obali u Splitu 19. studenog 2016. godine. Tijekom sukoba ubo ga je nožem u srce i pobjegao. 

Krivec je osuđen po zakonu za maloljetnike, i to po preporuci stručnjaka Centra za socijalnu skrb. U doba kada je počinio djelo tek je navršio 18 godina, žrtva je bila samo koji mjesec starija. 

Branitelj Željko Gulišija inzistirao je da se radilo o nužnoj obrani. Da je sudsko vijeće prihvatilo takav stav, Kriveca bi oslobodili. S druge strane, da mu nisu presudili po Zakonu o sudovima za mladež, prijetila bi mu višestruko veća kazna. 

Suđenje je započelo prije nešto više od godinu dana i bilo je isključeno za javnost. 

Zbog pomaganja nakon počinjenja kaznenog djela Krivecov prijatelj Leonardo Šandrić osuđen je na pridržaj maloljetničkog zatvora, odnosno, uvjetnu kaznu. Nakon što je Krivec pobjegao sa Zapadne obale pomogao mu je da se riješi noža kojim je ubo Vidića. 

Odveli ga u zatvor 

Krivec je odlukom Vrhovnog suda pušten iz pritvora u travnju 2017. godine. 

Smatrali su da način na koji je počinjeno kazneno djelo ne upućuje na izrazito veliku kriminalnu količinu i upornost te da nema opravdanja da se drži iza rešetaka. Između ostalog navedeno je kako je okrivljenik mlada osoba koja se uredno školuje i svira u svom sastavu The Peace in Aachen. Nije ranije dolazio u sukob sa zakonom, a suci Vrhovnog suda nisu zamijetili agresivnost u njegovom ponašanju, što je bio razlog vijeću splitskog Županijskog suda da mu se produži pritvor nakon podizanja optužnice. 

U rješenju Vrhovnog suda navedeno je kako okrivljenik dolazi iz uredne obitelji, čiju podršku ima i nakon inkriminiranog događaja. Zaključili su da je Krivec osoba pozitivnog životnog usmjerenja i da je vrijeme provedeno u pritvoru preventivno utjecalo na njega kako bi shvatio ozbiljnost situacije u kojoj se našao.   

Kako je osuđen na pet godina zatvora, iz sudnice je odveden u zatvor Bilice. 

Vaša reakcija na temu