Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com OPTUŽEN ZA ŠVERCANJE MIGRANATA: Za 1.300 eura trebao prevesti Irance do Zagreba

OPTUŽEN ZA ŠVERCANJE MIGRANATA: Za 1.300 eura trebao prevesti Irance do Zagreba

U optužnici se navodi da je 23-godišnji okrivljenik bio dio šire međunarodne organizacije

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 23-godišnjaka zbog šverca četvorice migranata iz Irana. Prije nešto više od mjesec dana uhićen je na odmorištu autoceste A1 zajedno s migrantima.

U optužnici se navodi kako je postupao kao dio šire međunarodne organizacije krijumčarenja ljudi u nakani stjecanja protupravne imovinske koristi s ciljem da Irancima za dogovorenih 1.300 eura omogući ilegalan prelazak preko teritorija RH. Okrivljenik znao da se radi o stranim državljanima kojima je zabranjeno kretanje u RH, istaknuto je.

Putem aplikacije WhatsApp dobio je poruku gdje se nalaze Iranci. Sa svojim BMW-om dubrovačkih registracija dovezao se na naznačenu lokaciju na kojoj su ga čekala četvorica migranata u dobi od 25 do 36 godina. Trebao ih je prevesti do Zagreba i potom dobiti novac. Put su neplanirano prekinuli kada ih je na odmorištu iznenadila policija.


 

Vaša reakcija na temu