Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dominik Tomašević Paunovi prvi put prošetali do Kmana i oduševili najmlađe

Paunovi prvi put prošetali do Kmana i oduševili najmlađe

Popeli su se na krov naše obiteljske kuće - priča Mirko Jukić

Veliko su zanimanje večeras oko 19 sati izazvala četiri pauna koja su posjetila - splitski gradski kotar Kman.

- Ovo je prvi put da su mi na kuću došli - neću reći sletjeli - nego se popeli paunovi. Četiri pauna lijepo su stigla putem iznad moje kuće, popeli se jedan za drugim Kmanskim prilazom VII, pa skočili na moju konobu i onda se olukom popeli na krov naše obiteljske kuće - priča nam Mirko Jukić.


U ovom nesvakidašnjem prizoru uživao je od 18.55 do 19.10, kada su četvorica paunova napustila kuću u Mosećkoj 131, te se zaputila sjevernije, pretpostavljavo prema izlazu s Kmana.

S Mirkom Jukićem, paunove je gledao Pero Pavlinović sa svoje dvije kćerkice Lucom i Lanom, koje su bile oduševljene.


- Svi smo gledali kako dolaze paunovi, nisu letjeli, nego jednostavno šetali - priča nam Pero.

Odake su točno došli? - upitali smo ga, a on nam je objasnio:

- Spustili su se mirno iz pravca kapelice sv. Duje, koja se nalazi podno župne crkve Marije pomoćnice kršćana - odgovara nam spremno Pero Pavlinović.


I on i Mirko Jukić pretpostavljaju da su paunovi došli s Gripa, ali za to nemaju potvrdu. Tek spoznaju da su petnaest minuta uživali u lijepom prizoru. Koji se na Kmanu vidio - prvi put.

Vaša reakcija na temu