Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Poklon za Dan grada: Trilj dobio 20 milijuna kuna za  gradnju Poslovno uslužnog centra

Poklon za Dan grada: Trilj dobio 20 milijuna kuna za gradnju Poslovno uslužnog centra

Martina Dalić je predala gradonačelniku ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, a večeras će se i službeno otvoriti obnovljeni viseći most

Grad Trilj dobio je 20 milijuna kuna za izgradnju Poslovno uslužnog centra Trilj (PUC). Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava triljskom je gradonačelniku Ivanu Šipiću, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada, predala Martina Dalić, ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade RH.

- Očekujemo kako će se direktno otvoriti 30 radnih mjesta, a 100 indirektno. Najvažnije je što će izgradnjom PUC-a nastati mjesto na kojem će poduzetnici moći dobiti poslovni prostor, savjet, pristup suvremenoj infrastrukturi, odnosno jeftinije i konkurentnije poduzetničke uvjete. Ono što je u ovom kraju posebno važno je što se Centar gradi kako bi podržao poljoprivrednu proizvodnju – rekla je Martina Dalić te podsjetila da su iz EU fondova po 20 milijuna kuna dobili Split i Vrlika za poduzetnički inkubator. 

Ivan Šipić je kao tri najvažnija projekta istaknuo bivšu Cetinku, aglomeraciju i PUC Trilj.

- Cetinka je nekad bila gospodarska perjanica danas je ruglo i nered. Mi smo dekapacitirani s prostorom, a taj prostor propada i postaje prijetnja. Dugo smo planirali kako doći u posjed kompleksa koji ima 33.000 kvadrata potpuno komunalno opremljenih i o tome će se sljedećih godina dosta pričati, to je nova nada Trilja - rekao je Šipić. 

Plan je na prostoru Cetinke napraviti jaslice, vrtić, školu... 

- Povukli smo 20 milijuna kuna koje ćemo iskoristiti za podizanje objekata u svrhu razvijanja agrobiznisa, povezivanja znanstvenih institucija s OPG-ovima... Na jedan poseban način želimo pristupiti razvoju triljskog kraja, a to je prstenastim uvezivanjima institucija. Tu će djelovati i centar kompetencije, poljoprivrednici će moći dobiti pravi savjet i pomoć - kaže Šipić i napominje kako ovo nisu prva europska sredstva koja su dobili i utrošili u gospodarskoj zoni.

Projekt aglomeracije obuhvaća Trilj, Košute, Vedrine, Grab i Jabuku, a koštat će 92 milijuna kuna.

Večeras će svečano biti otvoren i obnovljeni viseći most preko Cetine u Trilju. Iako su radovi na mostu bili gotovi još početkom kolovoza, čekao se današnji dan da se i službeno otvori. Most je godinama bio u derutnom stanju i predstavljao je opasnost kako za Triljane tako i za sve brojnije turiste pa je 2014. godine zatvoren. Projekt obnove mosta i uređenja okoliša stajao je oko tri milijuna kuna, a postavljena LED rasvjeta, koja noću mijenja boje, vrijedi oko pola milijuna kuna.

Vaša reakcija na temu