Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Trojica iz Dubrovnika osuđeni na osam i pol godina zatvora zbog šverca marihuane iz Albanije

Trojica iz Dubrovnika osuđeni na osam i pol godina zatvora zbog šverca marihuane iz Albanije

Na području Dubrovnika okrivljenici su prodali najmanje 4,5 kilograma marihuane za 225 tisuća kuna

Zbog šverca marihuane iz Albanije i prodaje na dubrovačkom području u Splitu su nepravomoćno osuđeni Marijo Zvjerković, Marijo Mijalić i Nikola Hot

Prema USKOK-ovoj optužnici, od kraja 2015. do 8. srpnja 2016. godine povezali su se s više nepoznatih osoba od kojih je najmanje jedna bila iz Albanije, i to kako bi kontinuirano nabavljali veće količine marihuane te je preko Crne Gore krijumčarili i prodavali u Hrvatskoj. 

Hot je, po USKOK-u, nabavljao marihuanu i prevozio je u Crnu Goru, a Zvjerković upućivao nepoznate da preuzmu 'travu' i dovezu je u Hrvatsku. Mijaliću je, navodi se u presudi, predao ključ svog automobila Alfa Romeo, ovaj je, pak, marihuanu pretovarao u svoj auto i skladištio je. 

U četiri navrata iz Albanije je prokrijumčareno najmanje 8 i pol kilograma marihuane koju su nabavljali po cijeni od 2.500 eura po kilogramu, a u Dubrovniku prodavali po 500 kuna za 10 grama. Osuđeni su za prodaju najmanje četiri i pol kilograma marihuane za 225 tisuća kuna. 

Tri kilograma marihuane zaplijenjeno je tijekom kontrole prometa. Zvjerković je uhićen u automobilu, potom je u prtljažnik stavljena zamjenska tvar po koju je došao Mijalić. 

On je djelo priznao pa je dobio dvije i pol godine zatvora. Zvjerković je šutio cijelo vrijeme, Hot se branio da sa švercom marihuane nema nikakve veze. Osuđeni su na po tri godine zatvora. 

Vaša reakcija na temu