Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com USPJEH Najbolji su dalmatinski hotelijeri, prvi put su nadmašili kolege iz Istre!

USPJEH Najbolji su dalmatinski hotelijeri, prvi put su nadmašili kolege iz Istre!

Pokazali su to rezultati istraživanja 'Benchmarking hrvatskog hotelijerstva'

Hotelijeri u Dalmaciji dobili su potvrdu da iza sebe imaju vjerojatno najbolju poslovnu godinu do sada, tvrde u Turističkoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije. Naime, u  njoj su imali najveću prosječnu popunjenost, iskorištenost kapaciteta bila im je za čak 20 posto bolja od prosjeka hotelijera u Hrvatskoj, a postigli su i najviše cijene svojih usluga koje su gotovo 30 posto bolje od prosječnih hotelskih cijena u zemlji. Osim toga, imaju i najveći ukupni prosječni prihod po raspoloživoj hotelskoj sobi, pokazalo je istraživanje 'Benchmarking hrvatskog hotelijerstva'.

Hotelijeri na području četiri dalmatinske županije po prvi put su u poslovnim i prihodovnim rezultatima nadmašili kolege iz svih ostalih regija i tako se našli u vrhu hotelijerskog poslovanja koje je desetljećima bilo rezervirano za uspješne hotelijere iz Istre. Istraživanje je pokazalo da je prosječna iskorištenost hotelskih kapaciteta u Hrvatskoj do rujna ove godine bila 86 posto, a Dalmacija je u isto vrijeme imala prosječnu iskorištenost hotelskih kapaciteta od 89 posto, što je tri postotna poena više nego u Istri. Četiri mjeseca (od lipnja do kraja rujna) dalmatinski su hotelijeri bili na 90 do 98 posto popunjenosti. Njihov prosječni prihod po sobi bio je 116 eura i to u srpnju i kolovozu. Istovremeno je u Istri prosječni prihod po sobi bio 87 eura po sobi.

Vaša reakcija na temu