Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
UŽIVO SA ŽNJANA Ugostitelji zavrtili janje i zapjevali Čavoglave: 'Odlazimo sa stilom!'

UŽIVO SA ŽNJANA Ugostitelji zavrtili janje i zapjevali Čavoglave: 'Odlazimo sa stilom!'

Ograđen je kafić zaštitom trakom, to bi trebalo značiti dolazak bagera

17.09 - Donosimo dašak atmosfere sa Žnjana. Odlaze ugostitelji u svom ritmu...


15.35 - Neće bageri danas na Žnjan, polako skidaju sa Zena dijelove. Čak je dijelom i maknuta žuta traka koja označava osiguranje teritorija kako se ne bi ugrozili prolaznici u rušenju. Uz njih su tu tek u marici interventni policajci, za svaki slučaj. Inspektori su davno otišli. 


12.20 - Kakva atmosfera vlada među ugostiteljima možda najbolje svjedoči fotografija koju smo snimili unutar jednog objekata koji se uklanjaju.

Dok oni demontiraju ostatke kafića, na ražnju se okreće janje, a uskoro će i odojak.

U šali dobacuju da su pozvani i interventna policija i građevinska inspekcija. 

- Odlazimo sa stilom - kažu nam.

11.13 - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar komentirao je rušenje bespravnih objekata na Žnjanu i najavio da za Žnjan slijedi novo vrijeme.

- Većina vlasnika je uklonila svoje objekte, ostala su tri, četiri objekta koja se ruše i oni će danas ili sutra biti završeni. Slijedi novo vrijeme za Žnjan. Zajedno s Gradom, Županijom i našim Ministarstvom pripremit ćemo za iduću sezonu jedno privremeno rješenje, a za dvije godine će to biti jedno kvalitetno rješenje za jednu od najljepših plaža na Mediteranu - kazao je Štromar te dodao da je za privremeno rješenje zadužen gradonačelnik.

- Napravili smo sve korake koje smo do sada trebali napraviti. Imamo točno plan tko što treba raditi u sljedećim mjesecima. Najveći dio posla ima Grad, potom Županija, ali i Ministarstvo koje mora isto odraditi dio posla oko prostornih planova - rekao je Štromar.


10.48 - I vlasnik Charlija je počeo s demontiranjem. Lagano skida krov pa je izgledno da ni na njega neće bageri. Ostali ugostitelji privode stvari kraju.

- Rekli smo da su montažni i da nam ne treba puno - dobacuju dobro raspoloženi.

Policija je uz Zen. Oko njega se lome koplja, ali i oni se rastavljaju barem kao znak dobre volje dok ne dođe rješenje suda.


9.31 - Došao je i vlasnik Zena Tomislav Burazin.

- Nitko me nije zvao, inspekcija postupa po pravomoćnom rješenju, ali Zen je u građevnoj zoni, koristi 30 posto gabarita i može biti i veći.
Odluka Upravnog suda o odgodi nije protivna javnom interesu.
Otvoren je put za građevinsku dozvolu - objašnjava.

Koji su vam potezi?

- Prije svega ću vidjeti s građevinskom inspekcijom mogu li dobiti odgodu dok ne dođe odluka suda - odgovorio je.

Nastupi li rušenje i ne uspije se dogovoriti, s obzirom da je žuta traka tu, što onda, upitan je.

- Ne znan što znači ova traka, ali netko će odgovati za uklanjanje jer je objekt u skladu s planom - poručio je.

9.15 - Kako smo najavili, danas je na udaru inspektora bar Zen. Vlasniku Zena ugostitelji iznose stvari, a on se nada spasu i čeka rješenje suda, ovo je na neki način kupovina vremena. Ograđen je kafić zaštitom trakom, to bi trebalo značiti dolazak bagera. Sve je još neslužbeno, s obzirom da je rečeno svima ako pokažu dobru volju da će dobiti rok do petka.

Vaša reakcija na temu