Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Veleposlanik Ruske Federacije u AD Plastiku

Veleposlanik Ruske Federacije u AD Plastiku

Anvar Azimov je želio posjetiti kompanije koje surađuju s Rusijom

Danas je sjedište AD Plastika u Solinu posjetio Anvar Azimov, veleposlanik Ruske Federacije u RH, u pratnji Josipa Eterovića, prvog počasnog konzula u Splitu. Veleposlanika je dočekao Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika sa svojim suradnicima. 

U sklopu svog službenog posjeta Gradu Splitu, Azimov je želio posjetiti kompanije koje surađuju s Rusijom i ulažu na ruskom tržištu. AD Plastik prvi je izbor s obzirom da se radi o jednom od najvećih hrvatskih ulagača na ruskom tržištu. AD Plastik jedan je od najvećih proizvođača plastičnih komponenti na ovom području, a u Rusiji zapošljava preko 900 zaposlenika u tri tvornice. Svoju proizvodnju u Rusiji AD Plastik započeo je prije više od 20 godina. Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji u posljednje dvije godine i složenim okolnostima na automobilskom tržištu, AD Plastik je nastavio je razvijati svoje poslovanje na ovom tržištu.

- Vjerujemo u razvoj ruskog tržišta i danas, kao i prije dvadeset godina i nadamo se skorom gospodarskom oporavku Rusije. Nama je suradnja s Rusijom iznimno važna čemu u prilog govori i činjenica da tamo imamo tri tvornice. Posjet veleposlanika Azimova za nas je iznimna čast, jer to znači da smo prepoznati kao važan gospodarski subjekt u rusko-hrvatskim odnosima - izjavio je predsjednik Uprave Marinko Došen.

Prilikom posjeta AD Plastiku, veleposlanik Ruske Federacije upoznao se kratko s radom kompanije i posjetio proizvodne pogone u Solinu s čim je bio jako zadovoljan. Iznimno ga je razveselila spoznaja da AD Plastik nastavlja svoje poslovanje i širenje u Rusiji te je iskazao spremnost za suradnju i pomoć u njihovim budućim poslovnim aktivnostima.

Vaša reakcija na temu