Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vice Mihanović: Zgradu Dalmacijavina u luci planiramo dati u koncesiju

Vice Mihanović: Zgradu Dalmacijavina u luci planiramo dati u koncesiju

U definiranju sadržaja smo išli smo prema onome što se tamo ne bi smjelo smjestiti, tako da poduzetnicima damo maksimalnu slobodu, rekao je ravnatelj Lučke uprave Split

Vice Mihanović, ravnatelj Lučke uprave, najavio je da zgradu Dalmacijavina u Trajektnoj luci kao i ostali dio objekata namjeravaju dati u koncesiju.

- Međunarodni natječaj, najbolji ponuditelj uz uvjete koje definiramo mi u suradnji s ministarstvom. U dijelu zgrade propalog Jadran Ribolova bit će terminal za prihvat kruzera kao i sve službe koje sudjeluju u prihvatu i otpremi broda. Imamo definirane uvjete od strane konzervatora jer to nije izgradnja, to je obnova postojećeg objekta, kako za zgradu Dalmacijavina tako i za druge objekte - rekao je Mihanović. 

Na pitanje kakvi će se sadržaji nalaziti u zgradi Dalmacijavina rekao je da još ne zna, ali da su pri tome vodili računa o sadržajima koji tamo ne bi smjeli biti.

- U definiranju sadržaja smo išli smo prema onome što se tamo ne bi smjelo smjestiti, tako da na taj način poduzetnicima damo maksimalnu slobodu jer oni su ti koji ulažu novac. Na primjer, ne može tu biti veliki trgovački centar koji bi zagušio ovaj dio grada, ali za hotel već ne bih mogao znati. Prvi korak prema konačnom rješenju je da nam Grad, a imali smo već razgovore s gradonačelnikom, kroz prostorno plansku dokumentaciju omogući to da se ta lokacija izdvoji iz gradskog projekta Istočne obale s obzirom da smatramo da ćemo mi svojom dinamikom ići brže nego projekt Istočne obale. Pri tome mislim na buduće izmjene GUP-a koje su bile u prijedlogu na sjednici prošlog saziva Vijeća - pojasnio je Mihanović.

Vaša reakcija na temu