Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Volonteri i ovog proljeća uređuju parcele na arheološkom lokalitetu Colentum

Volonteri i ovog proljeća uređuju parcele na arheološkom lokalitetu Colentum

Akcija će okupiti vlasnike dijela parcela na području predviđenom za uspostavu arboretuma, važnog dijela budućeg Arheološkog parka

U sklopu projekta 'Arheološko blago Colentum 6' u subotu bi se trebala održati tradicionalna volonterska akcija čišćenja zemljišnih parcela na lokalitetu Colentum, uz suhozid arheološke plaže. Projekt provodi udruga Argonauta u suradnji s Općinom Murter-Kornati, uz financijsku potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

- Glavni cilj projekta je doprinos valorizaciji kulturne i prirodne baštine arheološkog nalazišta Colentum kroz animaciju i edukaciju vlasnika zemljišta na brdu Gradina, poticanje volonterizma u lokalnoj zajednici te umrežavanje dionika iz privatnog, javnog i neprofitnog sektora. Akcija će okupiti vlasnike dijela parcela na području predviđenom za uspostavu arboretuma, važnog dijela budućeg Arheološkog parka Colentum - poručuje Sanja Tabori iz udruge Argonauta. 

Ističe kako ova akcija predstavlja pilot projekt kojim će se vlasnicima parcela na Colentumu na primjeru uređenja nekoliko manjih parcela prikazati mogućnosti koje mogu kao pojedinci ostvariti sudjelovanjem u stvaranju projekta Arheološkog parka Colentum, projekta arhitekta Vinka Peračića. Akciji uređenja na Colentumu prethodio je sastanak s vlasnicima parcela, pri čemu su vlasnici imali priliku informirati se o budućim projektima na Colentumu i mogućnostima uključivanja.

Akcija počinje u 10 sati, a provodi je udruga Argonauta u suradnji s Općinom Murter- Kornati, komunalnim poduzećem Murtela i murterskom Eko-patrolom. 

Vaša reakcija na temu