Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VRH LJETA I danas gužve na prilazima splitskoj luci, neukrcano ostalo stotinjak vozila za Vis, Hvar i Korčulu

VRH LJETA I danas gužve na prilazima splitskoj luci, neukrcano ostalo stotinjak vozila za Vis, Hvar i Korčulu

Dva velika kruzera od gotovo 300 metara dovela su u Split četiri tisuće putnika, pet tisuća ih je na malim kruzerima, a brodovi Jadrolinije prevest će 30 tisuća putnika i šest tisuća vozila

Sezona se primiče svom vrhuncu, a to podrazumijeva i velike gužve na prilazima splitskoj gradskoj luci. I danas je bilo tako. Velika kolona stvorila se u Ulici kralja Zvonimira, no u luci nisu imali veće probleme s prometom. 

- Danas je malo veća gužva, što je normalno za subotu. Očekujemo 30 tisuća putnika i oko šest tisuća vozila, to je samo Jadrolinija. Tu treba dodati i kruzere, velike i male. Danas su u Split pristala i dva velika kruzera, Vision of the Seas i Norwegian Star, doveli su oko četiri tisuće putnika. Pet tisuća gostiju otpada na male kruzere domaćih brodara - kazao nam je Vicko Vrgoč iz splitske Lučke uprave. 

Uvedena je jedna izvanredna linija za Brač, a u luci je ostalo neukrcano stotinjak vozila za udaljenije otoke. 

- Protok je u luci dobar, usko grlo se stvara na prilazu. To je standardni problem Splita i luke u centru grada. Imali smo samo jednu izvanrednu liniju za Supetar. Jutros je ostalo po 30-ak vozila za Stari Grad i Vis i 40 za Velu Luku. Oni ne mogu dobiti izvanrednu liniju jer je riječ o nešto udaljenijim odredištima. Morali su čekati idući trajekt, ali to je vrh ljeta, to je normalno - kaže Vrgoč.   

Vaša reakcija na temu