Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VRUĆI TRSTENIK Saša Varmuža: Moja smjena izvršena je neregularno, iduća sjednica bit će otvorena za javnost

VRUĆI TRSTENIK Saša Varmuža: Moja smjena izvršena je neregularno, iduća sjednica bit će otvorena za javnost

Na zadnjoj sjednici Vijeća se trebala izglasati i odluka o sufinanciranju već dogovorenog cageball igrališta na Trsteniku, a što se zbog moje 'smjene' nije dogodilo. Možemo na sljedećoj...

Prije pet dana smo objavili da je predsjednik Gradskog kotara Trstenik Saša Varmuža smijenjen je s te funkcije. HDZ je inicirao smjenu, a podržali su je tri oporbena vijećnika, dva iz SDP-a te vijećnica HNS-a. Danas, pak, Varmuža poručuje da je ta sjednica provedena neregularno, pa shodno s tim smjena nije važeća. Kao dokaz je priložio i zapisnik sa zadnje sjednice. Evo njegovog priopćenja...

27. sjednica Vijeća kotara Trstenik koja se održala 20. listopada 2016. na kojoj je pokušana smjena predsjednika kotara proglašena je neregularnom od strane predsjednika, te će se ista sjednica ponoviti 3. studenog 2016. s istim dnevnim redom.

Kako izglasavanje nepovjerenja predsjedniku nije bilo na dnevnom redu sjednice, a vijećnici nisu naknadno izglasali dodatnu točku dnevnoga reda po kojoj bi se pristupilo izglasavanju nepovjerenja, sukladno tome predsjednik je donio odluku o poništenju iste.

Pošto ni meni još u potpunosti nisu jasni svi razlozi pokušaja moje smjene, a smatram da i građani zaslužuju malo bolje objašnjenje istih, kao predsjednik Vijeća, donio sam odluku da sljedeća sjednica Vijeća bude otvorena za javnost kako bi izbjegla prepucavanja preko medija i Facebooka tko je što rekao i zašto, te kako bi građani nakon sjednice mogli pitati vijećnike ako ih još što zanima.

Osim što ćemo na ovaj način omogućiti vijećnicima da moju smjenu 'odrade' i pravno ispravno ako to budu i dalje željeli, održavanjem ponovljene sjednice Vijeća omogućili bi i to da Trstenik nakon 20 godina dobije nešto što bi se možda moglo nazvati 'kakvim takvim' sportskim igralištem, a što je prilika koja će u protivnom sigurno propasti.

Naime, na zadnjoj sjednici Vijeća između ostaloga se trebala izglasati i odluka o sufinanciranju već dogovorenog cageball igrališta na Trsteniku koji bi kotar sufinancirao s 30.000 kuna, a ostatak Grad u iznosu od 50.000 kuna, a što se zbog moje 'smjene' nije dogodilo.

Zajedno s igralištem, u budžetu kotara ostalo je još i iznos od 90.000 kuna koje  kotar namjerava do kraja godine uložiti u nekoliko manjih komunalnih radova, te eventualno zajedno s Gradom, u početak izgradnje pothodnika ispod crkve sv. Ivana Krstitelja.
Ovaj iznos je novonastalom situacijom doveden u pitanje da 'propadne' jer se tehnički neće moći na vrijeme utrošiti do kraja godine, a po pravilniku Grada ne može biti prebačen u iduću godinu.

Smatram da je realizacija gore navedenoga minimum što građanima Trstenika dugujemo svi mi kao vijećnici, jer u protivnom onda ni ne znam što mi uopće radimo ovdje, te možda bolje onda da svi lijepo odemo svojim kućama i prepustimo svoja mjesta nekome drugome kome će imalo stati do svojih susjeda, jer nama očito nije.

Bez obzira na ishod, sve moje aktivnosti kao trenutnog predsjednika kotara Trstenik, do daljnjega idu dalje u skladu s mojim ovlastima, čak će se i intenzivirati jer ova cijela situacija je meni osobno pozitivni pokazatelj da sam svoju ulogu predsjednika kotara Trstenik obavljao, i obavljam korektno.

S tim u svezi, pozivam sve građane kotara Trstenik da sad u četvrtak 27.10. u 18 sati dođu u zgradu kotara na prezentaciju idejnog projekta uređenja pothodnika i parka iza crkve sv. Ivana Krstitelja koji će prezentirati gđa. Višnja Kukoč sa splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, koja je ujedno i izrađivač projekta koji je kotar Trstenik naručio izraditi. Nakana je građanima prezentirati projekt uređenja pothodnika i parka koji je kotar i službeno predao Gradu Splitu na poziv za dostavu projekata za sufinanciranje u 2017. godini.

Vaša reakcija na temu