Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Cro Drone West Gate: Za 15-ak dana počinje gradnja drugog tornja!

West Gate: Za 15-ak dana počinje gradnja drugog tornja!

Prema važećim prostornim planovima imat će 17 etaža, a ako se uskoro izmjeni GUP zgrada će imati desetak katova više

Drugi toranj poslovno-turističkog projekta 'West Gate' na raskrižju Ulice Domovinskog rata i Puta Stinica mogao bi početi nicati za otprilike dva tjedna.

Nakon što je gotova zgrada Splitske banke sa 13 katova, počinje gradnja i drugog koji će, prema važećim prostornim planovima, imati 17 etaža. Ako se pak uskoro izmjeni Generalni urbanistički plan, zgrada će dosegnuti 100 metara i desetak katova više nego je sada dozvoljeno.

- Nakon što završi postupak izdavanja građevinske dozvole, nadamo se kroz 15-ak dana, počinje gradnja drugog tornja. Nadamo se i skoroj izmjeni Generalnog urbanističkog plana da izgradimo 27 nadzemnih etaža, odnosno 100-metarski toranj kako želimo - kazao nam je Josip Komar, prvi čovjek investitora 'Zapadna vrata'.

U drugi toranj će se smjestiti jedan od najvećih svjetskih hotelskih lanaca, neslužbeno, ali pouzdano, Marriott hotel. Planira se restoran, barovi, biznis centar za najam...

West Gate je, inače, osmislio arhitekt Otto Barić. Neboderi nose međunarodno priznati certifikat za sustav 'zelene' gradnje, što znači da će tornjevi imati nisku potrošnju energije i vode, kao i smanjenu emisiju ugljikova dioksida. 

Bude li sve po planu, projekt vrijedan 500 milijuna eura najdalje za godinu dana bit će u cijelosti gotov.

Vaša reakcija na temu