Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HGSS ZAGLAVIO NA STIJENAMA: Instruktor HGSS-a i polaznici tečaja s jednog od najopasnijih mjesta na Cetini spasili stranog kajakaša

ZAGLAVIO NA STIJENAMA: Instruktor HGSS-a i polaznici tečaja s jednog od najopasnijih mjesta na Cetini spasili stranog kajakaša

Akcija je trajala 20-ak minuta, a kajakaš i oprema su izvučeni na sigurno

Hrvatska gorska služba spašavanja izvijestila je o akciji koju su imali u subotu na rijeci Cetini. Za vrijeme spusta Cetinom instruktor HGSS-a zajedno s tečajcima IRF-a priskočo je u pomoć stranom državljaninu, kajakašu koji je zaglavio na stijenama. 

- Oprema je izvučena sa stijena pomoću užeta, a kajakaš preko velike sedre na izlazu iz brzaka. Vrlo je bitno naglasiti kako je brzak Oblačnik jedno od najopasnijih mjesta na Cetini, gdje su se događale vrlo teške nesreće. Akcija je trajala 20-ak minuta bez ozljeda i gubitka opreme kako po kajakaša tako i pripadnike IRF tečaja. Ovo je primjer kako preventivne aktivnosti HGSS-a uvelike pomažu u sigurnosti turista, ali i građana Republike Hrvatske - poručili su iz HGSS-a. 

Vaša reakcija na temu