Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zbog čega su dvojica umirovljenika morala staviti ključ u bravu?

Zbog čega su dvojica umirovljenika morala staviti ključ u bravu?

Navodno je frizerski salon zatvoren na 15 dana uz kaznu od 30 tisuća kuna

Nema prolaznika koji nije ostao u čudu zašto je zatvoren frizerski salon za muškarce Zvonko u centru grada. Stoje pečat i trake inspekcije rada i birokratsko upozorenje o zabrani skidanja tih biljega.

Prije dva dana, Ivan i Duško su bili prisiljeni staviti ključ u bravu. Od dvoje umirovljenika koji su nastavili raditi kao frizeri i postali kultni u centru Splita zbog čuvanja tradicije i živopisnih razgovora u ovom prostoru nismo uspjeli dobiti komentar. I vlasnica prostora je ostala nedostupna. 

Ipak, od susjede saznajemo da su zatvoreni na 15 dana i kazna je, navodno, 30 tisuća kuna.

Kakav grijeh je napravio ovaj dvojac, nisu zamrznuli penziju dok su ovdje radili za (sitan) novac i za svoju dušu? Nisu imali valjan ugovor o djelu? Koliko su čuvari splitske tradicije, brijačnica koja prkosi promjenama i nicanjima raznih štekata na svakom kantunu, oštetili državu? Koliko je strašan njihov 'zločin'? Na ta pitanja smo ostali bez odgovora u Inspektoratu rada, ali kako nam je kazao vlasnik poznatog originalnog restorana u blizini, ako je njima kazna zaista 30 tisuća kuna, teško da će ikada više otvoriti.


- Pa godišnje ne zarade toliko ovdje. Ovo je više brijačnica koju pamtimo iz Velog mista, ona u koju ljudi dođu na ćakulu, prolistat novine, a nije od zarade - kaže nam.

Gotovo da je u rangu, dodaju nam, kulturnog dobra. Treba ju osloboditi nameta, a ne im ovo raditi.

- Koliko je samo turista ovdje zastalo za fotografiju, za koje pitanje o Splitu... - ubacila se susjeda.

Zamolila nas je da još dodamo kako će i psihički ostale obrtnike ubiti obilasci raznih inspekcija.

- Jedanaest ih je kroz jedno jutro prošlo kroz jedan dućan ovdje. Žele li nas istjerati i ubiti? - pita ogorčeno. 

Vaša reakcija na temu