Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Aktivizam je moj đir: Obojili dnevne boravke centra Juraj Bonači

Aktivizam je moj đir: Obojili dnevne boravke centra Juraj Bonači

Akcija je osmišljena sa ciljem promicanje aktivizma i volonterstva mladih za dobrobit zajednice

U subotu se u Centru za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači održala volonterska akcija 'Prijatelj' u kojoj je sudjelovalo tridesetak studenata Filozofskog fakulteta u Splitu te mladi iz Dječjeg doma Maestral, Doma za odgoj djece i mladeži Split, udruge MoSt i Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Organizirano je cjelodnevno druženje i bojanje dnevnih boravaka centra Juraj Bonači uz likovne radionice i sportske aktivnosti.

Akcija je osmišljena sa ciljem promicanje aktivizma i volonterstva mladih za dobrobit zajednice, razbijanja predrasuda i stvaranja novih prijateljstava, poticanja druženja i razvijanja empatije kod djece i mladih. Akcija je pokazala da ne trebamo daleko tražiti kako bismo pronašli mlade koji se žele aktivirati i učiniti dobro djelo. Dan je prošao ispunjen smijehom, veseljem i pozitivnom energijom, a volonteri su izrazili želju da ovo bude samo prvi u nizu zajedničkih susreta i druženja.

Akcija je osmišljena u okviru projekta 'Aktivizam je moj đir' kojeg provode udruga MoSt i Filozofski fakultet u Splitu, uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u realizaciji su pomogli Take away fast food i Ukras d.o.o.

Vaša reakcija na temu