Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Europski tjedan mladih obilježit će se uz druženje i debate na Šperunu

Europski tjedan mladih obilježit će se uz druženje i debate na Šperunu

'Javnost ćemo potaknuti na kritičko promišljanje o aktivnom sudjelovanju mladih u građanskom životu'

U četvrtak i petak, 18. i 19. travnja, od 18 do 20 sati na trgu na Šperunu održat će se javne debate o demokraciji i europskim izborima. Splitski srednjoškolci i studenti debatirat će povodom obilježavanja Europskog tjedna mladih pa će događaj biti prilika i za informiranje o mogućnostima koje EU nudi mladima.

- Kroz prezentacijske debate javnost ćemo potaknuti na kritičko promišljanje o aktivnom sudjelovanju mladih u građanskom životu. Zainteresirani će se na štandu moći informirati i o programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, inicijativi Discover EU te o Eurodeskovoj bazi prilika i Eurodesk mreži. U sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih u čak 37 država održat će se 1700 aktivnosti koje podižu razinu osviještenosti o uključivanju mladih u donošenje odluka, potiču dijalog između mladih i tvoraca politika te pokazuju talente i projekte mladih Europljana. Pridružite nam se na druženju na Šperunu, informirajte se o mogućnostima koje mladima nudi Europska unija i preispitajte svoje stavove o europskim izborima - poziva Lina Vuletić iz Info zone.

Info zona ovo događanje organizira kao multiplikator Eurodeska, europske informacijske mreže, u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, Prirodoslovnom školom Split, I. gimnazijom Split i Splitskom debatnom unijom.

Vaša reakcija na temu