Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GOSTI O NAMA Elena i Bradley: Prvi put boravimo u Splitu, ali ne i posljednji

GOSTI O NAMA Elena i Bradley: Prvi put boravimo u Splitu, ali ne i posljednji

Spoj sunčanog i toplog vremena, prekrasnih plaža i bogate povijesne baštine privukli su goste

Elena i Bradley provest će u Splitu tjedan dana svog odmora. Stigli su avionom, a smješteni su u blizini stare gradske jezgre.

- Uzeli smo apartman koji je na nekoliko minuta pješice od centra grada kako bi nam boravak u Splitu bio jednostavniji. Apartman smo pronašli preko poslužitelja Airbnb, brzo smo pronašli smještaj kakav nam odgovara i za veoma pristupačnu cijenu. Platili smo oko 300 eura za sedam noćenja - ispričao nam je mladi par iz engleskog Bristola.

Pitali smo što ih je na prvu privuklo u Split.

- Spoj sunčanog i toplog vremena, prekrasnih plaža i bogate povijesne baštine. Kada smo tražili gdje provesti odmor i kada smo ugledali Split, odmah smo rezervirali avionsku kartu i smještaj.

Hvale i hranu...

- Sviđaju nam se restorani koji su smješteni u male uličice, nismo se mogli odlučiti u koji bismo sjeli jer je svaki dekoriran i sređen na neki svoj način. Hrana i usluga u barovima je na visokom nivou, a iznenadili smo se kako svi pričaju engleski jezik, od trgovkinja, konobara pa sve do ljudi koje sretnemo na ulici - pričaju nam. 

Otkrivaju nam da jutarnje sate provode u razgledavanju grada, a popodnevne na plaži.

- U Splitu ima sve što je potrebno posjetitelju. Tako jutra provodimo obilazeći povijesne znamenitosti, obilazimo muzeje i moramo priznati kako cijene ulaznica su zaista prihvatljive. Bili smo na zvoniku katedrale, pogled je sjajan, a sada idemo put Vidilice.

Nemaju zamjerki ni na cijene u kafićima.

- Alkohol je posebno jeftin, kao i druga pića. Općenito cijene su niže nego u Engleskoj te nam je povoljno ljetovati u Hrvatskoj - navodi Elena.

Kada su nas već poprilično nahvalili, pitali smo ih postoji li nešto što im se nije dojmilo.

- Ništa. Nismo puno očekivali, a poprilično smo pozitivno iznenađeni viđenim. Prvi put boravimo u Splitu, ali ne i posljednji - zaključili su Elena i Bradley.

Vaša reakcija na temu