Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izložbom 'Splitske face solidarnosti' najavljena je jedinstvena splitska društvena igra

Izložbom 'Splitske face solidarnosti' najavljena je jedinstvena splitska društvena igra

Ovogodišnju nagradu je dobio Luka Bazina, mladi volonter Udruge Feniks Split

U ponedjeljak je u Zoni otvorena izložba ilustracija Splitske face solidarnosti i dodijeljena istoimena nagrada za 2023. godinu. Ovogodišnji laureat je Luka Bazina, mladi volonter Udruge Feniks Split.

- Luka je više od godinu dana aktivan volonter u Udruzi Feniks Split te je postao nezamjenjiv u svojoj ulozi. Pomogao je u organizaciji humanitarne akcije za osobe na bolničkom psihijatrijskom liječenju, kreirao vizualne i tekstualne sadržaje za društvene mreže te sudjelovao na našim javnim akcijama. Unatoč studentskim obavezama, jedan je od najaktivnijih i najredovitijih facilitatora na našim grupama uzajamne podrške za osobe s mentalnim oboljenjima - rekla je Marina Vidović, predsjednica Udruge Feniks Split, predstavljajući Luku. 

Izložba dvadesetak originalnih ilustracija prikazuje Splićanke i Splićane koji su društvenim djelovanjem doprinijeli zajedništvu i razvoju grada Splita kroz daleku prošlost, ali i aktualnu sadašnjost. Zaboravu su otete značajne osobe u području sporta, humanitarnog rada, znanstvenog rada i kulturnog sektora.

- Ilustracije je izradila Bruna Ercegovac za potrebe izrade jedinstvene društvene igre koju je prethodnih mjeseci osmišljavala grupa mladih u sklopu projekta Splitske face solidarnosti. Izložba je izazvala pozitivne reakcije prvih posjetitelja, no riječ je zapravo tek o skicama ilustracija koje će na igraćim kartama biti još ljepše i šarenije. Uskoro ćemo javnosti predstaviti i igru, ali dođite već sada vidjeti kojih 32 Splićana i Splićanki smo izabrali za prvu ediciju jedinstvene splitske društvene igre - poziva Lina Vuletić iz Info zone.

Izložba se u Zoni može pogledati do subote, 11. svibnja, od 17 do 21 sat. Ponovno će se moći pogledati u Đardinu, 18. svibnja, u sklopu 27. Dana volonterstva i solidarnosti.

Projekt Splitske face solidarnosti provodi Info zona, a financiran je sredstvima Europske unije kroz program Europske snage solidarnosti.

Vaša reakcija na temu