Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otvaranje izložbe Dražena Pejkovića 'Kloniranje'

Otvaranje izložbe Dražena Pejkovića 'Kloniranje'

'Kloniranje' je šesti dio ciklusa 'Genesis', a predstavlja autorsko manipuliranje tehničkim i vizualnim svojstvima fotografije umjetničkog djela

Samostalna izložba Dražena Pejkovića 'Kloniranje' otvorit će se u petak, 16. studenoga, u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac'.  Izložbu će, u nazočnosti autora, predstaviti umjetnik Matko Trebotić , a bit će otvorena do 26. studenoga 2018.

'Kloniranje' je šesti dio ciklusa 'Genesis', a predstavlja autorsko manipuliranje tehničkim i vizualnim svojstvima fotografije umjetničkog djela, pri čemu umjetničko djelo, fotografiju i računalnu manipulaciju kreira isti autor. Rad se izvodi u tri faze. U prvoj su fazi kombiniranom tehnikom izrađeni skulptura ili objekt. U drugoj se fazi rad fotografira, odnosno 'pretvara' u rasterski zapis, koji se u trećoj fazi računalno obrađuje kroz nekoliko programa. U konačnici se rad sastoji od dvaju dijelova : 'originala' i 'njegova klona ili kolonova'. Klonovi su digitalno pripremljeni da se mogu dvodimenzionalno projicirati ili tiskati na papiru, platnu, foliji, metalu ili drvenoj podlozi.

O autoru

Dražen Pejković, mag. ing. arh. i urb., rođen je 14. 2. 1968. godine, a
živi i radi u Splitu. Diplomirao je arhitekturu na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1994. godine. Bavi se urbanizmom i arhitekturom te slikarstvom i skulpturom. Predsjedavao je Društvom arhitekata Splita i aktivno sudjelovao u nizu izdavačkih projekata. Višestruki je dobitnik nagrada na urbanističko-arhitektonskim natječajima, a sudionik je nekoliko skupnih i samostalnih umjetničkih izložbi. Sudjelovao je u radu desetak žirija u postupku provedbe urbanističko-arhitektonskih natječaja, a član je i nekoliko stručnih komisija s područja urbanizma i arhitekture. Autor je niza stručnih tekstova objavljenih u ČIP-u i Slobodnoj Dalmaciji.

Vaša reakcija na temu