Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jelena Popić Premijera predstave 'U zvijezde': Gradsko kazalište lutaka Split lansiralo još jedan hit!

Premijera predstave 'U zvijezde': Gradsko kazalište lutaka Split lansiralo još jedan hit!

Vidjeli ste po reakciji publike da su ih glumci na čelu s autorima Ksenijom Zec i Sašom Božićem stvarno lansirali u svemir - rekla je ravnateljica Marija Tudor

Gradsko kazalište lutaka stalna je adresa odličnih predstava. Ova rečenica vjerne posjetiteljice teatra možda najbolje dočarava dojmove s premijere predstave 'U zvijezde' odigrane u petak navečer. A kad tijekom cijelog trajanja predstave odzvanja dječji smijeh i spontani im uzdasi oduševljenja, onda smo zaista sve rekli. Još jedan hit iz Tončićeve ulice.

Ukratko, u formi imaginativnog scenskog predavanja, poziva najmlađe na putovanje galaksijom, spajajući edukaciju i kazalište. U neobičnom ambijentu, kroz specifičan vizualno-zvučni doživljaj, potiče se percepcija i mašta najmlađe publike. 'U zvijezde' probuđuje sva osjetila. Scena je jednostavna, s kušinima i u funkciji razigranosti i buđenja znatiželje, kostimi također jednostavno maštoviti, što je zasluga Zdravke Ivandije Kirigin. Posebno valja pohvaliti uloge prijatelja 'astronauta' koje su odigrali Petar Konkoj Cailliau, Petra Kovačić, Andrea Majica, Tvrtko Štajcer i Justina Vojaković- Fingler. Usklađenost, gipkost, jednostavnost kretanja na sceni, uvjerljivost i šarm došli su do srca publike.

Ono što je jednako važno osim što je predstava edukativna, pa se primjerice upoznaju i pojmovi poput sateliti, kometi, crna rupa, prva kujica u svemiru Lajka, je što je riječ o predstavi koja ističe prijateljstvo, vjerojatno jedan od najnesebičnijih odnosa među ljudima. U doba konzumerizma i egoizma uvijek je lijepo podsjetiti na drugarstvo.
Razloga za zadovoljstvo mora imati ravnateljica Marija Tudor.

- Vidjeli ste po reakciji publike da su ih glumci na čelu s autorima Ksenijom Zec i Sašom Božićem stvarno lansirali u svemir. Dugo smo je radili, s veseljem iščekivali i ispunila je sva naša očekivanja. Sigurna sam da će svi uživati, predstava je za sve uzraste i na jedan sjajan način spaja kazališnu estetiku i educira - zaključila je Tudor.

Vaša reakcija na temu