Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLITSKA UMJETNIČKA SCENA Ante Strinić: Protežiranje postoji otkad postoji čovjek
Splitska umjetnička scena Piše: 'Abeceda' 39. Splitskog salona

SPLITSKA UMJETNIČKA SCENA Ante Strinić: Protežiranje postoji otkad postoji čovjek

HULU Split i Dalmatinski portal daju riječ akademskom kiparu

Osjećam se da sam dio scene, ali kakva je scena ne znam. Ona je vjerojatno disperzirana na svakog umjetnika posebno. Ja sam čak više povezan s ljudima u Zagrebu nego u Splitu, nažalost. Mislim da je ovdje svatko za sebe! Zavuče se u svoj atelje jer nema gdje i radi, a onda izlaže u Galića ili gdje već, u Podrumima.

- Mogu reći da protežiranje postoji otkad postoji čovjek. Protežiranje je sastavni igrač ljudske civilizacije, samo je bitno je li to protežiranje prenaglašeno ili nije…? Ima toga… Ali to me čak nije ni briga. Ako i postoji, nije me briga…

- Osjećam se dobro. Povlašten sam u smislu što kreativno stvaram umjetnička djela, ali mogu početi priču da sam kao mali prije naučio crtati nego pisati, tako da sam već kao dijete znao da ću biti umjetnik. 

Vaša reakcija na temu