Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay CO2 PACMAN Rooting Lab - Suradnja i partnerstvo za zajednički dizajn za klimatsku neutralnost u Splitu i na Braču

CO2 PACMAN Rooting Lab - Suradnja i partnerstvo za zajednički dizajn za klimatsku neutralnost u Splitu i na Braču

Radionice se održavaju od 17. do 19. rujna 2024.

U sklopu međunarodnog projekta CO2 PACMAN, u Splitu i na Braču od 17. do 19. rujna 2024. godine održava se trodnevna radionica - CO2 PACMAN Rooting Lab: COoperation and CO-designing PArtnership for CliMAte Neutrality. Projekt financiran iz programa Intterreg Euro-MED okuplja deset partnera iz Italije, Španjolske, Cipra, Grčke (Elláda), Bugarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine s ciljem pružanja znanja i alata za poticanje provedbe integriranih strategija i politika za izazov ublažavanja klimatskih promjena i prilagodbe. Na trodnevnim radionicama očekuje se relevantan broj dionika iz područja klimatskih promjena kao i predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti, kreatora nacionalnih politika.

Trodnevne radionice u Splitu i na otoku Braču održavaju se s ciljem suradnje projektnih partnera i lokalnih dionika na području terenskih istraživanja, prikupljanja podataka, razmjene znanja kao i pronalaženje potencijalnih rješenja za dekarbonizaciju, odnosno smanjenje emisije stakleničkih plinova, prvenstveno ugljičnog dioksida na mediteranskim otocima.

Prvog dana Rooting Laba - 17. 09. prezentirat će se rezultati zelenih i plavih EU projekata: CO2 PACMAN, CAMPUS, ADRIACLIM te će se održati panel diskusija (okrugli stol) 'Splitsko-dalmatinska županija - Plavo-zeleni angažman zajednice'.

Drugog dana Rooting Laba - 18. 09. održat će se niz prezentacija, okrugli stol i radionica s institucionalnim predstavnicima javnih tijela i dionicima u tom području (predstavnici poduzeća, javnost i drugi dionici), kako bi zajednički identificirali izazovi s kojima se otok Brač suočava u vezi s dekarbonizacijom.

Posljednjeg dana Rooting Laba - 19. 09. predviđena je Co-design radionica s ravnateljima škola, profesorima i srednjoškolcima te radionica otvorenih inovacija: participativni proces s lokalnim poduzećima, primjerice tematski okrugli stolovi i rasprave (pod vodstvom CEEI.) Jedno od zanimljivijih događanja je Igra simulacije 'Što očekivati ​​od CO2 PACMANA?'.

Projektom CO2 PACMAN potiče se transnacionalna suradnja kako bi se stvorilo povoljno okruženje za povećanje i razmjenu znanja, osnažio inovacijski kapacitet zaštićenih područja kao i podigla svijest građana o mogućnostima prijelaza na nisko ugljičnu ekonomiju.

Sve zainteresirane za sudjelovanje na radionicama, pozivamo da se prijave na poveznici https://docs.google.com/forms/d/1DrNeaBpvTzDjXBMy51hWXLK22yaA5jWFt9b6bNDm1B0/edit.

Vaša reakcija na temu