Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović DIREKTOR FIRME LUKA: Ne skladištimo trosku na otvorenom, radi se o iskrcaju broda s tim teretom

DIREKTOR FIRME LUKA: Ne skladištimo trosku na otvorenom, radi se o iskrcaju broda s tim teretom

Obrazložio je zašto je osvanula u Sjevernoj luci

Direktor tvrtke Luka Filip Rogošić je reagirao na navode nezavisnog županijskog vijećnika Ante Popovića o skladištenju troske na otvorenom u Sjevernoj luci. 

- Ne skladištimo trosku na otvorenom već imamo iskrcaj broda s teretom troske u luci koja se direktnom manipulacijom prevozi kamionima kod vlasnika tereta. Zbog nedostatka kamiona u noćnim satima privremeno odlažemo trosku na otvorenom. Cijeli proces iskrcaja traje maksimalno tjedan dana te nikakvog skladištenja troske na otvorenom neće biti - kaže Rogošić.

Ističe da firma Luka radi legalno te sve u skladu sa svojim koncesijskim ugovorom, a za dobrobit hrvatskog gospodarstva. 

- Sukladno svim sigurnosno tehničkim listovima, troska koju mi prekrcajemo nije opasna za zdravlje ljudi što nam je uvijek na prvom mjestu - poručio je Rogošić.

Vaša reakcija na temu