Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Drvenik Veli i Drvenik Mali muku muče s pitkom vodom

Drvenik Veli i Drvenik Mali muku muče s pitkom vodom

Jednom mjesečno stanovnike opskrbljuju vodonosci

Drvenik Veli i Drvenik Mali i dalje muku muče s pitkom vodom. Unatoč tomu što su samo 6 i pol milja udaljeni od kopna, ta dva otoka do danas nemaju vodoopskrbni sustav. Jednom mjesečno stanovnike vodom opskrbljuju vodonosci.

Stanovnici se nadaju dugi niz godina da će problem s vodom biti riješen. Još 2010. godine na Drveniku Malom postavljena je kompletna infrastruktura za vodoopskrbu, no od onda do danas, ništa se bitno nije promijenilo, osim što je ta oprema potpuno devastirana, javlja HRT.

Nikša Civadelić Suza s Drvenika Malog jedan je od onih koji pomažu da mještani jednom mjesečno dobiju vodu do svojih kuća s vodonosaca.

- U sve gustijerne ulijevamo vodu i trudimo se koliko možemo i nadamo se da će doći bolja vremena za stanovnike - kazao je.

Dodaje da se cijevi provode od broda do kuća i neke su duže od kilometra.

Na pitanje ima li rješenje za otočane, Civadelić govori da rješenje postoji već 14 godina, a jedino što im preostaje jest nada.

Vaša reakcija na temu